ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти за блата:
120 г меко масло, 120 г пудра захар, 2 яйца, 200 г брашно, 1ванилия. За заливката: 90 г меко масло, 130 г захар, 75 г мед, 60 мл.течна сметана, 180 г микс от ядки по избор, 1 ч.ч.зърна черно грозде.
Приготовление:
Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Прибавете яйцата, а след това брашното и ванилията. Сипете тестото в тавичка,ънамазана с масло и поръсена с брашно. Върху тестото наредете зърната грозде, като предварително сте махнали семките. Изпечете подложката до бледо розово в предварително загрята на 170 градуса фурна. За заливката сложете всички продукти без ядките в тефлонов съд.
След като сместа, кипне добавете и тях. Оставете 1-2 минути всичко да поври като бъркате непрекъснато. Сипете карамелената смес върху изпечената подложка и печете още 5 минути на същата температура. След като сладкишът изстине, нарежете го на квадрати.