Вход
София
Времето в София 10 o C

Караянчева връчи дипломите на първия випуск на филиала на Русенския университет във Видин (СНИМКИ)

Караянчева връчи дипломите на първия випуск на филиала на Русенския университет във Видин (СНИМКИ)

на 25.09.2020
9054
0
Караянчева връчи дипломите на първия випуск на филиала на Русенския университет във Видин (СНИМКИ)
Автор: ПИК
25.09.2020
0
9054

В Северозападна България е нужно да има учебно заведение, което да подготвя кадри, които да остават тук, за да може да се развива този регион на страната. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на церемонията за връчване на дипломите на студентите от първия випуск на Видинския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Председателят на парламента беше сред официалните гости на тържествената церемония, която се състоя в крепостта „Баба Вида“.

Цвета Караянчева връчва дипломи на студенти от Видин

Цвета Караянчева връчва дипломи на студенти от Видин

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще...

на 25.09.2020

 Големият икономически подем в България през последните години предпоставя необходимостта от достатъчно добре подготвени кадри, подчерта Цвета Караянчева. Тя поздрави ректора на Русенския университет проф. Христо Белоев и всички, положили усилия, за да започне обучението във филиала на университета във Видин. Важно е, че Видин вече е университетски град, че тук студентите получават качествено обучение, в което аз съм убедена, добави председателят на Народното събрание.

 Цвета Караянчева благодари за оказаната й чест да получи Кристалния знак на Русенския университет като израз на признание за работата й за популяризиране на инженерните науки. Тя подчерта, че е изключително горда, че е възпитаник на Техническия университет и нито за момент не е съжалила за своя избор. Всички трябва да се учим, да се усъвършенстваме и затова е нужно както обучение, така и практика, посочи Цвета Караянчева. Тя пожела на абсолвентите да бъдат упорити, да търсят новото, защото онези, които гледат напред, са мотора за развитието на държавата. Държавата има нужда от подготвени, мотивирани и добре реализирани кадри, добави председателят на парламента.

Председателят на парламента връчи дипломите на четирима отличници на випуска.

Народни представители, представители на местната власт, на ректорското ръководство и академичната общност на Русенския университет „Ангел Кънчев“ бяха сред присъстващите на връчването на дипломите на първия випуск на Филиал Видин.

  

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33277
архив

Интересен български народ. Говедата си брои на глави, а учените си - на членове.

x
САМО В ПИК TV: Моделка на Божков роди тайно от софийски топ ерген
x
Социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак
x