Вход
София
Времето в София 19 o C

Кардиологът д-р Петър Лазов с остра позиция след разследване срещу него: Заплатата ми е 1600 лв.! Това е подла, лъжлива и скалъпена история, която злепоставя мен и болницата

Кардиологът д-р Петър Лазов с остра позиция след разследване срещу него: Заплатата ми е 1600 лв.! Това е подла, лъжлива и скалъпена история, която злепоставя мен и болницата

на 16.09.2019
50655
15
Кардиологът д-р Петър Лазов с остра позиция след разследване срещу него: Заплатата ми е 1600 лв.! Това е подла, лъжлива и скалъпена история, която злепоставя мен и болницата
Автор: ПИК
16.09.2019
15
50655

Остра позиция изрази след разследването срещу него кардиологът д-р Петър Лазов от МБАЛ Пазарджик АД във връзка с излъчени материал по Нова тв вчера за него. Припомняме, че след разследването на медията, стана ясно, че и прокуратурата работи по случая. Инвазивният кардиолог обаче е категоричен, че истината е съвсем друга. 

Ето неговата позиция:

"Хронологията на събитията е следната:

В началото на месец юни тази година в кабинета ми дойде за преглед пациент, който ми каза, че наскоро е лежал в софийска болница и колегите там са решили, че има значимо стеснение на коронарна артерия и трябва да се постави стент.

Поиска второ мнение, като каза, че ще се премества да живее в Пазарджик и ако трябва да се постави стент, предпочита аз да извърша манипулацията. След като го прегледах, поисках да видя диска от коронарографията. Дискът не можеше да се отвори на компютъра ми и за да го разгледам, той предложи, понеже бил в командировка след няколко дни да дойде съпругата му с друг диск.

След няколко дни жена, представяща се за съпруга на пациента, ми донесе в кабинета малък лаптоп. В него нямаше диск, а запис на процедура в паметта и възпроизведен с програма DICOM. С тази програма може да се премахват сцени, да се поставят сцени, тоест може да се манипулира записа, разбрах по-късно обаче.

Подхождайки доверчиво тогава, разгледах филма и установих, че на едната от артериите на сърцето – ЛАД има голяма кръгла аневризма - около два сантиметра, която не е за интервенция, а на дясната артерия има сигнификантна стеноза.

Казах на съпругата на пациента ,че ще се наложи да се направи нова коронарография, вероятно да се постави стент в началото на дясната артерия, а аневризмата на ЛАД ще се лекува медикаментозно.След няколко дни същото казах и на пациента по телефона.

ОРИГИНАЛЕН ДИСК ОТ КОРОНАРОГРАФИЯ НА ТОЗИ ПАЦИЕНТ АЗ НЕ СЪМ ГЛЕДАЛ.

След двадесет дни последва интервюто с Васил Иванов. Голяма част от казаното в кабинета и на интервюто е изрязано и манипулирано по такъв начин, че да се остане с впечатление, че съм гледал диска на пациента. Разговарях тази сутрин по телефона с професор Генчо Начев – той ми каза, че е гледал диск на пациент, при който има здрави съдове - тоест няма аневризма на ЛАД и стеноза на дясната артерия.

Двамата останахме със заключението, че сме гледали различни записи.

Не съм поставял стентове на здрави артерии. При проверка на дейността на отделението с лекота ще се установи, че значителен процент над 50% от процедурите завършват без поставяне на стент, съобразно състоянието на пациента, което ясно илюстрира неверността и манипулативността на внушението, че се стентират пациенти без съответни показания.

Не е вярно, че съм получавал заплата от 57 000лв. Заплатата ми е в размер на около 1600 лв. месечно.

Полученото ДМС е формирано въз основа на решение на Съвета на директорите на болницата №148/19.8.2013 и е в размер на 15% (а не 50 %) от стойността на пътеката, като следва да се има предвид, че за месеца, за който Васил Иванов държеше да повтори поне петдесет пъти, всъщност от двама колеги, които извършваме процедурата, съм работил почти изключително аз и по обективни причини (отсъствие на колега, висока заболеваемост и т.н.). Така е формирано ДМС в голям размер, което обаче процентно напълно съответства на генерирания приход на болницата, съобразно свършената работа.

Процентът ДМС не е изключение и много колеги от болницата получават същия процент. Това е подла лъжлива скалъпена история с цел да злепостави мен, както и да злепостави отделението и болницата. Смятам да съдя въпросните журналисти."

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 2620
архив

Учителката към Иванчо: - Стани и ми кажи една гласна! - Иванчо става и казва: - А - Браво, а сега кажи една съгласна! - Една съгласна, ...амиии Марийка - Марийка ли, каква Марийка, тя не е съгласна.?!- Марийка става и казва: - Ааа, съгласна съм, г-жо, съгласна съм!

 

няма нови новини
Днес: 289
hot
най-четени новини в момента
сега
2525
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Горещи данни от "Сова Харис": Борисов по-харесван от Румен Радев - изравни ген. Мутафчийски по рейтинг с 38% одобрение! МВР първи по доверие сред институциите. Корнелия удари дъното с 8,8% (ТАБЛИЦИ/ВИДЕО)
x
РЕВОЛЮЦИОННО: Японците откриха тъкан, която обезврежда вируси и бактерии
x