ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Мирена Жотева
Необходими продукти:
250 г гъби
4 глави лук
2 кг картофи
250 г кашкавал
3 яйца
черен пипер
3 с.л.
брашно
сол
галета
Начин на приготвяне:
Прави се картофено тесто със сварени и намачкани като за пюре картофи, 3 яйца, 3 с.л. брашно и сол. Това тесто се омесва с ръка и се разстила в правоъгълна форма върху кърпа. Половината от кашкавала се поръсва върху пласта картофи (дебел около 1-2 см). Прави се плънка от запържените в масло 250 г нарязани гъби, сол, лук, черен пипер. Слага се в средата на блата от картофеното тесто, с помощта на кърпата се навива руло и се премества в тава. Разтопява се малко масло и се залива рулото, като преди това се правят малки прорези с вилица отгоре на рулото. След това се поръсва с галетата и се пече 10 мин в загрята фурна. Когато се извади, се поръсва с останалия кашкавал и се слага във фурната, за да се разтопи кашкавалът.
Много е вкусно!