КАТАСТРОФАТА НА ПП НЕ ГО ВЪЛНУВА: Министър-мултимилионер от кабинета "Петков" си купи яхта за 10 милиона (СНИМКИ)

Акценти

КАТАСТРОФАТА НА ПП НЕ ГО ВЪЛНУВА: Министър-мултимилионер от кабинета "Петков" си купи яхта за 10 милиона (СНИМКИ)

179681
на 19.06.2024
КАТАСТРОФАТА НА ПП НЕ ГО ВЪЛНУВА: Министър-мултимилионер от кабинета Петков си купи яхта за 10 милиона (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Собственикът на фирмата за куриерски услуги "Еконт" и бивш министър на транспорта и съобщенията в правителството на Кирил Петков - Николай Събев, е далеч от изборните драми на "Продължаваме промяната".

препоръчано

Някогашният най-щедър дарител на партията на Кирил Петков и Асен Василев няма време да размишлява върху причините за катастрофалния вот на отминалите избори, тъй като се радва на новата си баровска придобивка - 24-метрова яхта "Сан Лоренцо" SX76.

Тузарската яхта на 63-годишния мултимилионер е пристигнала само преди три седмици в Бургас от фирмата производител от Флоренция, а Николай Събев е заплатил за плавателното бижу малко над 5 милиона евро, твърди "Уикенд".

Той е чакал почти 2 години яхтата му да бъде произведена, тъй като е искал да бъде първи собственик. Тузарската лодка е с дължина от 23,75 метра, широка е 6,60 метра и разполага с 4 каюти - две двойни и две единични, които могат да поберат 10 пасажери. Екипажът на яхтата е съставен от четирима човека – капитан, помощник-капитан, готвач и стюард.

Лодката е задвижвана от два мощни двигателя "Волво" и може да развие скорост в морето до 16 възела (около 30 км). Разходът й на гориво е 250 литра на час при максимална скорост.

Баровската 24-метрова лодка на Николай Събев обаче няма да събира одобрителните погледи на туристите в Созопол, където той притежава морска резиденция в местността Буджака. Яхтата вече е отплавала към Турция и е акостирала на пристанището в Анталия.

Приятели на 63-годишния НИколай Събев пророкуват, че той ще изкара цялото лято в турския курортен град, за да се порадва на новата си лодка.

Макар да е наел капитан и помощник-капитан за яхтата си, Събев засега предпочитал сам да управлява плавателния си съд. Той е възпитаник на Висшето военноморско училище във Варна, а преди години е заемал поста търговски директор в държавното предприятие "Параходство Българско речно плаване".

Николай Събев прекара в голямата политика твърде малко време – едва 9 месеца, след като през 2021 година наля стотици хиляди левове в сформираната от Кирил Петков и Асен Василев партия "Продължаваме промяната". След изборния триумф през същата есен беше назначен за министър на транспорта и съобщенията въпреки съмненията на опозицията, че става министър, за да окрупни собствения си куриески бизнес.

Месеци след като през лятото на 2022 година кабинетът на Кирил Петков падна и Събев сдаде министерския пост, той напусна ПП, силно разочарован от сближаването й с "Демократична България". 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК