Вход
София
Времето в София 10 o C

КАТЕГОРИЧЕН ОТКАЗ: ЦИК уби мераците на Мая Манолова за касиране на изборите! Ето защо това не може да се случи

КАТЕГОРИЧЕН ОТКАЗ: ЦИК уби мераците на Мая Манолова за касиране на изборите! Ето защо това не може да се случи

на 12.11.2019
138657
30
КАТЕГОРИЧЕН ОТКАЗ: ЦИК уби мераците на Мая Манолова за касиране на изборите! Ето защо това не може да се случи
Автор: ПИК
12.11.2019
30
138657

Аз считам, че към момента няма основание за касирането на изборите. Това каза говорителят на ЦИК Александър Андреев по повод на искането на Мая Манолова изборите в София, които тя загуби, отнасяйки оглушителен шамар от избирателите, да бъдат касирани.

"Дали има основания за касиране е въпрос, който трябва да бъде разгледан от съда. Административният съд е този, който трябва да прецени дали тези доказателства могат да касират изборите. Не сме запознати със съдържанието, тъй като тези жалби минават през СИК. Не знаем какви доказателства са предоставени", обясни той още пред Би Ти Ви, показната акция на Манолова и хората около нея, които се похвалиха, че внасят 14 класьора.

"Купуването на гласове и евентуално извършените престъпления не са в компетентността нито на ЦИК, нито на СИК. Те са водещите в тези избори. По тези въпрос, по които комисиите са компетентни, бихме могли да участваме и изложим своите доводи", коментира Андреев намеренията на Румен Радев за среща с ЦИК.

"Процентът на недействителните бюлетини не е чак толкова висок, колкото беше цитиран в определени медии", обясни още Андреев.

"Искането на главния прокурор беше мотивирано. В тези избори тези искания бяха повече, приблизително около 11 случая. Задържане имаше само за петима от кандидатите. Подобни искания е имало и при предишни избори", обясни Андреев за арестуването на кмета на Несебър Николай Димитров, който полжи клетва с белезници, след като беше арестуван от спецпрокуратурата в разгара на предизборната кампания.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33084
архив

- Здравей, приятелю! Колко време не сме се виждали! Вече ожени ли се, или продължаваш сам да си готвиш?
- И едното, и другото.

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
ЗВЕЗДИТЕ ВЕЩАЯТ: Не се претоварвайте, днес е ден за решение на всекидневни проблеми
x