КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! Бойко Рашков иска 31 милиона за нови коли

Акценти

КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! Бойко Рашков иска 31 милиона за нови коли

63819
на 26.07.2022
КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! Бойко Рашков иска 31 милиона за нови коли
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Петстотин коли за 30 801 504 лв. без ДДС иска на лизинг Бойко Рашков за МВР, става ясно от обявление за нова обществена поръчка. Вътрешният министър е решил да направи последно 10 на поста, докато е в оставка, а Корнелия Нинова се мотае с третия мандат и бави назначаването на служебен кабинет от президента Румен Радев до предсрочните избори.
 
Поръчката е разделена на две обособени позиции.

препоръчано

Едната е за предоставяне на 350 нови, неупотребявани моторни превозни средства за служителите, осъществяващи контрол на пътното движение, при условията на оперативен лизинг (дългосрочен наем). Нейната прогнозна стойност е 20 447 616 лв.

Втората е за 150 броя автомобили с висока проходимост  – отново за пътната полиция, с максимална стойност 10 353 888 лева. 

Наемният срок е четири години или до изчерпване на максимално допустимата стойност, в случай на удължаване на наемния период.   

Бойко Рашков иска милиони като за поселдно, преди да напусне МВР. 

Освен цялостната поддръжка за периода на договор, задължение на изпълнителя ще е да инсталира и интегрира нужните на полицията ТЕТРА радиотерминали (радиостанции). За своя сметка също те трябва да монтира камери за видеонаблюдение, GPS устройства, принтери, скенери или мултифункционални устройства, захранвани на 12V, без това да нарушава интериора и екстериора на автомобилите.

По средата на юни месец вътрешното ведомство обяви поръчка за изграждане, развитие и оптимизация на цифровата ТЕТРА система и радиорелейна мрежа на МВР с прогнозна стойност 108 540 044 лева без ДДС, но до крайния срок не бе подадена нито една оферта. Поради тази причина в средата на настоящия месец процедурата бе прекратена.

През февруари месец пък МВР договори с "Телком инженеринг" срещу 56 760 лв. без ДДС доставка 70 преносими ТЕТРА радиотерминали, 10 мобилни радиостанции и 70 устройства за свободно говорене за преносимите радиотерминали.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК