Катя Лерца, която уби полицай на пътя, е пред излизане от затвора – ето какво направи

Темида

Катя Лерца, която уби полицай на пътя, е пред излизане от затвора – ето какво направи

25750
на 25.09.2020
Катя Лерца, която уби полицай на пътя, е пред излизане от затвора – ето какво направи
Автор:   ПИК

Катя Лерца, която уби с джипа си полицая Делян Палазов на бул. "Санкт Петербург", има голяма вероятност да излезе от затвора. Тя е подала молба за предсрочно освобождаване, като скоро ще бъде взето решение дали ще бъде уважена молбата й, предаде Трафикнюз. 

препоръчано

Лерца обитава затвора в Сливен от 15 януари 2019 година, след като Върховният касационен съд потвърди присъдата от две години и четири месеца лишаване от свобода.

Припомняме, е на 13 май 2017 година Лерца прегази със 100 км/час полицаят Делян Палазов. Минути преди трагедията полицаят е спрял за проверка товарен камион. Излизайки на платното, той е видял движещия се с голяма скорост джип "КИА Спортидж" и е вдигнал палка да го спре. Джипът, зад волана на който е била 40-годишната Лерца, блъснал катаджията. Той се преметнал през предницата, чупейки обзорното стъкло и паднал. Автомобилът спрял след 70-80 метра. Служителят загина на място. 36-годишният полицай има съпруга и две деца - дъщеря на 14 г. и по-малък син на 6.

Докато е била зад решетките, Катя Лерца е работила, което й дава право на предсрочно освобождаване. Тя е депозирала молба и в момента тече процедура по насрочване на дело за разглеждане на иска й.

Междувременно обаче, синът на Лерца – Костадин се оказа зад решетки след отвличане и гавра с пловдивчанин. Към момента младият мъж е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” заедно с четиримата си съучастници.

Както вече съобщихме, гнусната история се е разиграла в петък срещу събота през нощта.  Костадин и приятелите му, задигнали мобилния телефон на жертвата си, дебитна карта и сумата от 20 лева, след като му нанесли жесток побой.

Жертвата е 44 - годишен пловдивчанин, който не работи никъде, но за сметка на това дължи пари на различни хора. Един от тях бил бащата на Костадин  - син на осъдената шофьорка. В петък вечерта младежът и негови приятели удалири по няколко питиета и отишли да видят кога длъжникът ще си върне борчовете. Намерили го в дома му и го поканили да се почерпят в ранчо, близо до ЖП линията в квартал Тракия. 

 След бутилка водка страстите се разпалили и Костадин започнал да упорства гостът да върне дълга. Мъжът обещал в понеделник да възстанови част от сумата и също така да каже в коя заложна къща е оставил моторната резачка. 

Това обаче не задоволило компанията, защото четиримата го качили в колата на единия и потеглили към хижа "Студенец". Там го набили, съблекли му дрехите, заплашвали го и дори един от похитителите уринирал върху него. 

След това последвало предложение да го закарат до язовир "Антонивановци" /Въча/ , за да го хвърлят в него. Идеята обаче се видяла прекалено радикална на останалите участници, които решили , че наказанието му е достатъчно, качили го гол в багажника на колата и го върнали в Пловдив. Изхвърлили го заедно с дрехите му в покрайнините на града и изчезнали. 

В събота сутринта пострадалият отишъл в полицията и подал жалба. Няколко часа по-късно четиримата похитители - Борис К. /44/, Стефан Х. /33/ , Йордан А. /32/ и Костадин К. /22/ били арестувани.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
Тези три зодии са родени с късмет Тези три зодии са родени с късмет
ПИК TV x
МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА: Не една, а четири жълти торбички за Рашков и магистратите от масата му (ВИДЕО/СНИМКИ) МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА: Не една, а четири жълти торбички за Рашков и магистратите от масата му (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това