Вход
София
Времето в София 26 o C

КАТ да върне правилата от соца, за да няма жертви на пътя

КАТ да върне правилата от соца, за да няма жертви на пътя

на 10.05.2018
82540
36
КАТ да върне правилата от соца, за да няма жертви на пътя
Автор: "Ретро"
10.05.2018
36
82540

Хаосът по улиците и пътищата продължава, жертвите са ежедневие. Депутатите многократно изменят Закона за движението по пътищата, залагат на завишени глоби и други подлежащи на тълкуване наказания. От всичко това ефект няма, защото контролът е слаб и неефективен.

В България има над 3 милиона коли и около 3 хиляди автоконтрольори. Коментарът е излишен.

С риск да бъда обвинен в носталгия по миналото, ще се върна в онова време, когато имаше по-добър ред и сигурност. Контролът по безопасността на движението беше добре организиран. Всички униформени служители имаха право да вземат отношение по пътните нарушения. Имаше нещатни служители по КАТ, по криминална и по стопанска престъпност. Те бяха с права и задължения като щатните, без да получават заплати. Имаха право да ползват медицинските и почивните заведения на МВР. Имаше доброволни отряди, част от тях - специализирани по контрола на движението. Работеха по график с униформените, а понякога и самостоятелно. Освен съставените актове за нарушения се налагаха и глоби по карнетка до 5 лева.

Ако искаме да настъпи някакъв ред в движението и сигурността, нека се върне старият ред. Да се върнат правата на униформените полицаи за контрол на движението, те са отнети противоправно. Да се върнат нещатните служители. Има толкова пенсионирани полицаи, военни и добросъвестни граждани, които могат да бъдат привлечени със съответните права в полза на обществото. Това е ресурс, който може да тушира престъпността в населените места. Там униформените почти ги няма. Несъобразената скорост, незачитане на знак №36, неправилно спиране са практика. Тези хора ще знаят рецидивистите и водачите без книжка. Нека униформените бъдат изтеглени по централните пътища и магистралите, където пък превишената скорост е практика.

 

Христо Христов-Референта, Правец

Сподели:
Напиши коментар »
(36)
1
Тези отрядници не познаваха правилника за движение.Спирали са ме няколко пъти с твърдение че нарушавам правилника и винаги се оказваше че не са в час.Специално заради тях носех Правилник в колата.
2
По времето на прехваления Соц, когато бяхме 9 милиона доносник, милиционер партиен секретар и отрядници, имахме десет пъти по малко коли на глава от населението, то жертвите по "хубавите" ни пътищата, бяха 5 пъти повече..
3
Христооо, Христо комуне тъпо, вятър та вее на червен кон, като барсаливата ти Импексовата господарка! По времето на третия райх при Хитлер, са разстрелвали на място, ако си циганин с каруца, или не спреш на стоп, а катаджиите им сами са се глобявали ако превишат скоростта, и пак е имало жертви по пътищата!!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
в Германия всеки човек може да подаде сигнал за нарушение - да даде мястото, времето и номера на две коли в момента наблизо - за 'свидетели'. Освен това глобите не са 'фиксирани' като сума а като "дневни заработки" - та ако глбата е 5 дневни заработки и получаваш по 100 Евро на ден - плащаш 500. Но ако караш Бентли за милион и 'заработката' ти е 10 000 - ще платиш 50 000! - една доста по справедлива система!!! И не можеш да 'омилостивиш' полицаите с 100 евро...
7
Това бяха най противните служители.тъпи и прости.този пише само глупости
8
Не е лошо да си ретро, лошо е когато не мислиш, не четеш,а имаш мнение и трибуна на която да публикуваш глупостите си- Само две цифри загинали през 1990 г. 1567 души, загинали през 2017 - 682 . Такива като тоя умник журналист непрекъснато хвалят соца без да си направят труда да разберат каква е истината.
9
Най-тъпите и ограничени хора през соца бяха Дотаджиите,отрядниците и прочие квартални слухари,изпълнени със злоба и завист към всички и всичко заобикалящо ги.Хора с ограничен интелект и грамотност но верни на партията.Автора е писал пълни глупусти.Солидарен съм с горните колеги.
10
Другарю, колко коли е имало по времето на Соц-а? Или забравихте, че сте чакали с години пред "Мототехника"? Полицаи има повече от достатъчно, лошото е, че вместо да вършат работа висят пред кафенета и баничарници! Или под знак "40". Ако са си на мястото - няма да има такъв хаос. Пример: сутрин само от кръстовището на "Симеон" и "К. Величков" (София) могат да напълнят бюджета!
11
Има ли нещо,което да не сте оплюли червени платени скункскове?Колкото повече злобеете,толкова по-ясно е,че се правят хубави неща за хората и това те го оценяват.А вие ще си останете едни жалки червени тролчета !
12
До 8. Когато си невежа не обвинявай другите в разни подобни грехове. Само надут самодоволко ми кажи, какво общо има 1990 г. със соца.
13
1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 години 1129 1204 1095 978 1076 1021 1035 1153 1149 1199 убити
14
Изобщо не може да се сравнява соца с днешно време. Тогава личните автомобили бяха малко, днес по улиците и пътищата се движат хиляди тонове скрап. Според мен не трябва да има контрол на движението по пътищата. Нека хората да бъдат оставени на воля да се избиват. Така след време ще останат по читавите.
15
При Тодор Живков социализма не успя да победи, но при Бойко Борисов комунизма спечели пълна победа. Цялата държава се управлява от комунисти, милиционери и агенти на ДС - Бойко Борисов (член на БКП от 1977 г); президент Радев (член на БКП от 1984 г.); Цветанов (милиционер); Цачева (член на БКП от 1978 г.); Фандъкова (член на БКП, родители активни борци против „монархо фашизма и капитализма“); Красимир Велчев (член на БКП от 1981 г.); Лиляна Павлова (внучка на партизанин от отряда „Чавдар“ и член на ЦК на БКП Георги Павлов); Менда Стоянова (член на БКП, партиен секретар); Данаил Кирилов („Станах член на БСП през 1997 г., във времената, когато всички бяха станали сини“. През 2002 г. става съветник на президента Георги Първанов, а през 2007 г. става общински съветник в София от БСП); главен прокурор Цацаров (член на БКП от казармата); председател на Конституционния съд Борис Велчев - син на член на ЦК на БКП и внук на член на Политбюро на ЦК на БКП; председател на ДАНС Димитър Георгиев - син на офицер от 4-то управлание на ДС, работещ в ДС от 1971 г.; Калин Митрев, български представител в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) – агент на ДС „Симеонов“.
16
г-жа Нинова никога не е била в БКП. Дясната ГЕРБ е пълна с бивши комунисти - 3/4 от националното ръководство - Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер другаря Тодор Живков. Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от другаря Тодор Живков: Бойко Борисов син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска системата, за да не се откаже от членството си в партията. Цветан Цветанов по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС VІІ главно управление ЦИОУ. Йорданка Фандъкова редови член на БКП като учител. Цецка Цачева партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен. Красимир Велчев член на БКП като пилот в авиацията. Менда Стоянова член на БКП, партиен секретар на звеното Приходи от народното стопанство в Окръжния Народен Съвет в Пловдив. Пламен Нунев редови член на БКП...
17
Много им се иска на децата на комунистите да върнат стария комунистически строй, ама друг път, трудничко ще им е , особено докато сме в европейския съюз. Затова те се превърнаха в мутро-капиталисти и въвеждат старите комуно-социалистически правила.
18
С тажи жалба за комунизъм най-много до Северна Корея да отидете! А всичкото БКП стана капиталист по заповед и с парите раздадени от Луканов, който не успя, взе кредити големи и стана кредитен милионер при Виденов и Гечев, дето е първи съветник на Свинята Импексова!
19
Проверете статистиките и вижте колко души са загивали по пътищата при соца! Двойно повече от сега! Има години с по 1500 загинали!
20
Да съберат колите и да ни дадат бордера да си ги вземем след 20 години.
21
"Капиталистът си мисли, че също се труди.Неговият "труд" обаче се свежда до това да ограбва труда на тези, които се трудят"
23
обръщам се към ония изкопаеми от соца, при 200-300 хиляди а-ла тогава е имало 1000-1500 убити на година. тогава ни убиваха руските коли, а сега крайпътните дървета, които незнайно защо ги държат
24
При социализма нещата бяха съвсем други-нямаше толкова много автомобили, нямаше магистрали, нямаше джипове, нямаше ТИР-ве, нямаше МУТРИ, шофираха предимно мъже с две думи няма сравнение.
25
f,az kade sam rabotil-50 godini s tirove,te sa 0t 1960 god.so-mat imasce 6000 tira.molja,todoroff,bez gluposti.
26
КПП -тата да се дават под аренда на отделни полицейски съдружия.Така ще глобяват поголовно за да могат да си платят арендната вноска към МВР. Тогава корупцията ще е на най-високо ниво - кой и за колко да наеме КПП или контролен пост в храстите.
27
При соца имаше ред и курсовете за шофьори бяха строги.Сега е пълна анархия.Там е заровено кучето !
28
Аве, я ай сиктир уе, комуняга скапан!
29
Нужни са крайни, драстични, дори непопулярни мерки, ужасяващи санкции и безкомпромисни наказания, за да се спре безотговорността и безобразието по българските пътища. Всичко това неминуемо би довело до чувствителното намаляване наброя на жертвите, осакатените и потърпевшите от ПТП. В противен случай няма начин да не се премине към кървави саморазправи с наглите нарушители зад волана.
30
Гунди кога загина? Люмила Живкова кога пострада тежко при катастрофа? Няколко пъти месечно подменяха на естакадите пред КАТ размазаните при кастрофа автомобили. Един път бяха два мотоциклета срещнали се челно. Ижето нямаше много поражения. Но на явата предницата и задницата бяха събрани. Хайде вземете си гинко билобата и спрете да пишете глупости за тошово време.
31
отговор на коментар
Ти в неделя следобяд виждал ли си потока автомобили от Видин, Монтана и Враца. Мъжът обикновено бе на задната седалка "леко"почерпен.
32
Един дет щеше да ни оправи за 800 дни каза, че требе се смени чипааааа и май е прав...
33
Ще ви се на бившите катаджии да лепните палката и у джубако!ами който кара като луд да му виси некролога по стълбовете.много си се загрижил за катаджиите дето лежаха в канадските за да хванат някой лев!да,да,ама не!
34
DA,ВОНОВА-НАШЕТО ВРЕМЕ ВСИЧКО БЕШЕ ИЗМИСЛЕНО КАКТО ТРЯБВА!! А И НАРОДА НИ БЕШЕ ВЪЗПИТАН,ИЗПЪЛНЯВАЩ ЗАКОНИ И ОТГОВОРЕН! НО НИ ВОДЕХА ПОЧТЕННИ ХОРА,НЕ КРАДЦИ И "БИЗНЕСМЕНИ" КАТО СЕГА! НЕМАШЕ МУТРИ,СТАНАЛИ КМЕТОВЕ,МИМИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛИ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ!! И ИМАТ ТЕЗИ ГАДОВЕ КЪСМЕТ ЧЕ НЕ Е ТОДОР ЖИВКОВ -- ВСИЧКО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ПОЗАТВОРИТЕ ЗАРАДИ ОТКРАДНАТА ТА НИ ДЪРЖАВА,КОЯТО СЕ Е ОПАЗИЛА ВЕКОВЕ,А ТАЗИ ГАД Я СЪСИПА ЗА 10 ГОДИНИ!!!!!!!
35
Само по щатски модел полиция и Асан да пълни гащите като му се даде разпореждане. С камери в колите и звукозапис с устройство на ревера - и да видя Асан колко е ербап. Всички мощни автомобили се изземват от институциите и на патрулите. Отпред с буфери както в САЩ и да изблъскват тарикатите. С днешния модел на демокрация нищо и половина:)))
36
Само по щатски модел полиция и Асан да пълни гащите като му се даде разпореждане. С камери в колите и звукозапис с устройство на ревера - и да видя Асан колко е ербап. Всички мощни автомобили се изземват от институциите и на патрулите. Отпред с буфери както в САЩ и да изблъскват тарикатите. С днешния модел на демокрация нищо и половина:)))
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Настъпи странно годишно време... Сутрин - нощ, вечер - нощ, а през деня съм на работа...

 

няма нови новини
Днес: 292
hot
най-четени новини в момента
сега
2653
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Главният прокурор с последни новини за банкера-беглец Цветан Василев
x
ПОЛЕЗНО! Златните правила при простиране на дрехи
x