ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ирина Андреева, Тетевен
Необходими продукти:
250 г масло
250 г пудра захар
50 г смляно кафе
6 яйца
100 г смлени орехови ядки
200 г брашно
10 г бакпулвер
8 с.л. коняк
2 к.ч. вода
50 г бял шоколад
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и го смесете с кафето и бакпулвера. Разтопете маслото и го смесете с пудрата захар до гладък крем. Към тях прибавете едно по едно жълтъците, които предварително сте отделили от белтъците и разбийте сместа добре. Белтъците разбийте на сняг. Започнете да прибавяте на части ореховите ядки, брашнената смес и белтъците. Бъркайте внимателно с лопатка. След като сте смесили всичко, изсипете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете в загрята фурна на 170 градуса около 30 мин. Проверявайте готовността с дървена клечка. Оставете да изстине в тавичката. Преместете в поднос. Смесете коняка с водата и сиропирайте сладкиша. Изчакайте да поеме сиропа и поръсете с настърган бял шоколад.