BG EN

Кафето е по-сладко, ако е приготвено на стайна температура

Бомба

Кафето е по-сладко, ако е приготвено на стайна температура

10518
на 29.12.2017
Кафето е по-сладко, ако е приготвено на стайна температура
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

пециалисти от университета "Томас Джеферсън" в град Филаделфия, щата Пенсилвания, уверяват, че когато кафето се приготвя на стайна температура по дългия, тъй-наречен студен способ, то става по-малко кисело и по-сладко при консумация, съобщава изданието "Сайънтифик рипорт".

препоръчано

Учените сравнили вкуса на напитката при различните начини на приготвяне. Когато смлените зърна се подложат на топлинно въздействие, получената течност киселее. А когато кафето се накисне при стайна температура и се държи да се разтвори в продължение на едно денонощие, тогава е налице студеният способ. Получава се силен и много ароматен концентрат, който може да се консумира при разреждане с вода едно към едно. Може да се прибави по желание, мляко,сметана, лед и т.н.

Така приготвеното кафе е и по-сладко на вкус. Неговата концентрация не се влияе от това колко едро е било смляно кафето. При този способ се получава по-висока концентрация на кофеин и на хлорогенова киселина.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния топ хороскоп на Алена за 26 ноември - ето с какви изненади ще се сблъскат зодиите днес САМО В ПИК: Вижте ексклузивния топ хороскоп на Алена за 26 ноември - ето с какви изненади ще се сблъскат зодиите днес
ПИК TV x
Криминалният психолог Росен Йорданов с ЕКСКЛУЗИВЕН КОМЕНТАР ПРЕД ПИК TV: Шмекерите Петков и Василев отдавна са скъсали с реалността (ОБНОВЕНА) Криминалният психолог Росен Йорданов с ЕКСКЛУЗИВЕН КОМЕНТАР ПРЕД ПИК TV: Шмекерите Петков и Василев отдавна са скъсали с реалността (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК