КЕВР обсъжда цените на тока и парното от 1 юли

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

КЕВР обсъжда цените на тока и парното от 1 юли

2862
на 10.06.2015
КЕВР обсъжда цените на тока и парното от 1 юли
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Обществено обсъждане на цените на парното и тока от 1 юли ще се проведе в Комисията за енергийно и водно регулиране.    

препоръчано

Енергийният регулатор предлага цените на електроенергията да се повишат средно с два процента за битовите абонати. Ако предложението бъде прието, абонатите на Енерго-про ще плащат с 3,6 на сто по-скъп ток. За клиентите на ЧЕЗ предвиденото повишение е процент и половина, а за абонатите на ЕВН – 1,2 на сто.   В предложението на КЕВР е заложено и драстично вдигане със 112% на добавката “Задължения към обществото” за тока, който се използва от промишлеността.

Това провокира острото недоволство на някои представители на бизнеса. Министърът на икономиката Божидар Лукарски също е против предложението на енергийния регулатор, припомня БНТ.   Няма единодушие и за цената на парното. От КЕВР предлагат топлото да поевтинее леко в София, Пловдив, Варна и Бургас, докато топлофикациите настояват за увеличение на цената.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК