КЕВР подпука ВиК в Стрелча

Региони

КЕВР подпука ВиК в Стрелча

8780
на 11.06.2019
КЕВР подпука ВиК в Стрелча
Автор:   ПИК

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Във връзка с публикувани информации в национални медии за преустановено водоснабдяване за потребители от гр. Стрелча, на основание чл. 23, ал. 3 от Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги, във връзка с чл. 114 от Административнопроцесуалния кодекс, КЕВР започна проверка за изясняване на обстоятелствата по случая.

С писмо на председателя на КЕВР до управителя на „Водоснабдяване и Канализация-С" ЕООД, гр. Стрелча регулаторът изисква в 3-дневен срок дружеството да представи становище по изнесените в публикациите проблеми. ВиК операторът трябва да изготви писмен доклад за населените места и броя на жителите, засегнати от нарушеното водоснабдяване, експлоатационното състояние на поддържаните ВиК активи, компрометираните водоизточници, както и за броя и резултатите от взетите проби за качество на питейната вода от момента на възникване на проблема. Дружеството следва да информира подробно и за установените причини, довели до рязко влошаване на качеството на предоставяната водоснабдителна услуга.

От особена важност за регулатора е ВиК операторът да предостави в указания срок и информация за начина, по който потребителите са уведомени за прекъсване на водоснабдяването. Необходимо е дружеството да посочи и дали е изпълнило задължението си съгласно неговите Общи условия да осигури алтернативно водоснабдяване на населението с питейна вода, включително с водоноски, както и дали и как е оповестило тяхното местоположение.
В отговора си „ВиК-С" ЕООД, гр. Стрелча следва да информира Комисията за извършваните или предстоящи дейности /включително съвместно с други институции/ за възстановяване на водоснабдителната услуга, като посочи конкретни срокове за тяхното изпълнение.

Копие на писмото на КЕВР до „ВиК-С" ЕООД, гр.Стрелча е изпратено и до кмета на гр.Стрелча г-н Стойно Чачов.

КЕВР ще продължава да осъществява контрол върху дейността на всички ВиК дружества с оглед стриктно изпълнение на техните задължения съгласно Общите им условия за предоставяне на непрекъсваеми и качествени водоснабдителни. При констатирано неизпълнение на тези задължения регулаторът ще налага съответни санкции в съответствие с действащата нормативна уредба.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПИК TV! Нежното острие на Слави притисна Асен Василев, нарече го шмекер и цар на финансовите машинации (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПИК TV! Нежното острие на Слави притисна Асен Василев, нарече го шмекер и цар на финансовите машинации (ВИДЕО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК