BG EN

Кейк с канела

Читателски рецепти

Кейк с канела

13864
на 23.10.2013
Кейк  с канела
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Продукти:

препоръчано

2 яйца, 1 ч. ч. захар, 1/2 ч. ч. олио,1 ч. ч. кисело мляко, 2 ч. ч. брашно, 1/2 пакетче бакпулвер 1 ванилия, 1 ч. л. канела, 250 г зърна от грозде без семки.

Приготовление:

Разбват се яйцата със захарта до побеляване и постепенно се добавят всички останали продукти без гроздето. Брашното се пресява и в него се размесва бакпулвеъг. Изсипа се сместа в продълговата тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се нареждат зърната от грозде – измити и подсушени.

Те потъват в кекса. Пече се при температура малко над 200 градуса. Фурната трябва предварително да е добре загрята и кексът трябва да се пъхне веднага след като се разбият продуктите, за да остане пухкав. След изпичането на кекса той се порва с пудра захар и се разрязва на ромбове.

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Огромни протести в цялата страна в защита на стабилността - вижте какво се случва в Кърджали и Белица (НА ЖИВО/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Огромни протести в цялата страна в защита на стабилността - вижте какво се случва в Кърджали и Белица (НА ЖИВО/ВИДЕО)
ново
Днес: 81
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК