ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Елена Неделкова, с. Георги Дамяново
Необходими продукти:
1 кг свинско смляно месо
2 яйца
1 глава кромид
1 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1 щипка сода бикарбонат
черен пипер
сол на вкус
магданоз
3-4 сварени печурки
1 кисела краставичка
парче сирене или кашкавал
може да се добавят също така шепа грах и царевица
Начин на приготвяне:
Към каймата се прибавят яйцата, настърганият на ситно кромид лук, млякото, в което е размито брашното, содата, черен пипер и сол. Разбърква се леко, добавят се останалите продукти и всичко се омесва много добре. Изсипва се в намазана с масло форма с чаша в средата. Покрива се с фолио и се пече около 1 час в умерена фурна. След като кексът е готов, се обръща върху подходяща чиния и още докато е топъл, се поръсва с настъргано сирене или кашкавал.