ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Виолета Матева, Камено
Необходими продукти:
1 яйце
1 1/2 ч.ч. захар
400 г кисело мляко
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
100 мл олио
За крема:
400 мл студено прясно мляко
1 крем с вкус на ягода „Д-р Йоткер”
1 желатин
За глазурата:
20 г масло
40 г шоколад
орехи за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбива се яйцето със захарта и киселото мляко. Добавят се олиото и брашното с бакпулвера. Разбърква се добре. В малка силиконова форма за кекс сипваме сместа и печем 55 мин в загрята фурна до суха клечка. Изваждаме и охлаждаме кекса. С нож се отрязва горната част на кекса и се очертава вътре тунелче. С малка лъжичка се издълбава.
Приготвя се кремът. В купа се разбива студеното прясно мляко с кремчето “Д-р Йоткер” - за 3 мин е готово.
Приготвя се и желатинът по указанието и смесваме с крема. Пълним кекса и отгоре се поставя отрязаната част. Глазурата приготвяме, като разтопим маслото и добавим шоколада. Разбъркваме на гладка смес и заливаме кекса, а отгоре се поръсва със смлени орехови ядки. Оставя се в хладилник да стегне 3 часа, после се нарязва и сервира.
Да ви е сладко!