ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Гергана Ламбрева, Пазарджик
Необходими продукти:
100 г масло
150 мл прясно мляко
1 яйце
1 ч.л. сол
7 с.л. захар
1 ванилия
600 г брашно
2 ч.л. суха мая
3-4 с.л. какао
Начин на приготвяне:
В купа слагаме захарта, солта и маргарина. Стопляме млякото и го изсипваме в купата. Разбъркваме хубаво, докато маргаринът се разтопи. Добавяме разбитото яйце, ванилията, брашното и маята. Замесваме тестото и го разделяме на 2 топки. В едната топка добавяме какаото и хубаво я размесваме, докато стане кафява. Разделяме топките на 4-5 по-малки и всяка една разточваме. Слагаме ги бяла и кафява или кафява и бяла една върху друга, като отгоре леко ги разточваме с точилката. Завиваме ги на руло и ги нарязваме на розички. В подходящ съд за печене ги редим една до друга на два реда. Печем в загрята фурна около 30 минути.