КЕФ В ЖЕГАТА: Мечките от зоопарка в Добрич минаха на сладолед

Региони

КЕФ В ЖЕГАТА: Мечките от зоопарка в Добрич минаха на сладолед

13675
на 14.08.2019
КЕФ В ЖЕГАТА: Мечките от зоопарка в Добрич минаха на сладолед
Автор:   ПИК

Мецаната Берна и мечокът Костадин в Центъра за защита на природата и животните в Добрич ближат в голямата жега сладолед, приготвен в десетлитрова туба, разказа директорът на зоопарка Християн Христов. По думите му лакомството се приготвя от грозде, нарязани на кубчета ябълки, сливи, круши, като се прибавя мед и вода, а после тубата се разрязва и мечките се разхлаждат с огромната ледена близалка.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Берна, която е дарена от зоопарка в Берн, Швейцария, и Костадин, пристигнал от зоологическата градина в Плевен, обитават заедно мечешкия дом в Добрич от няколко години.
При високите температури през август животните в зоопарка ядат повече зеленина, а водата им, която трябва да бъде хладна, се сменя по три пъти на ден, добави директорът на центъра. Христов поясни, че защитеният вид коне на Пржевалски в горещото време хапват почти само свежа люцерна като и новородените Ману и Индира, които все още сучат, ще започнат да опитват от храната на възрастните. Овцете и алпаките също по-леко понасят горещините, след като специално извикан "фризьор" е отнел от вълната им. Всички животни могат да отидат на сянка, тъй като вратите на къщичките им не се затварят в жегата, разказаха още от парка.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич е изграден по българо-швейцарски проект. Повече от 300 животни от 65 вида обитават среда с богата растителност на площ от 160 декара. Зоопаркът е първата лицензирана зоологическа градина в България.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК