Кибератака срещу сървъра на председателя на ЦИК на Германия

Европа

Кибератака срещу сървъра на председателя на ЦИК на Германия

3741
на 16.09.2021
Кибератака срещу сървъра на председателя на ЦИК на Германия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Сървърът на председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) на Германия Георг Тил е станал обект на кибератака, която го блокирала за няколко минути, съобщи информационният сайт "Бизнес инсайдер", цитиран от световните агенции и Нова телевизия.

препоръчано

Техническата система, обслужваща изборите на 26 септември не е била засегната.

Позовавайки се на неназовани източници от германското правителство, "Бизнес инсайдер" съобщи, че сървърът, обслужващ изборите, е защитен и не е бил засегнат от кибератаката.

Инцидентът е станал в края на август, а проблемът се анализира и продължава разработката на съответните технически концепции за предотвратяване на подобни атаки. Преди време Тил заяви пред журналисти, че не изключва кибератаки в деня на изборите.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата работна седмица: Раците да не харчат, хармония и успех за Везните САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата работна седмица: Раците да не харчат, хармония и успех за Везните
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пеевски: Не съм говорил с Доган - той е на ход! Призовавам го за среща. Чакъров натиска областни ръководители да не идват на срещата, не му прави чест (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пеевски: Не съм говорил с Доган - той е на ход! Призовавам го за среща. Чакъров натиска областни ръководители да не идват на срещата, не му прави чест (ВИДЕО)
ново
Днес: 121
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК