Ким Чен-ун се самопровъзгласи за представител на всички корейци

Азия

Ким Чен-ун се самопровъзгласи за представител на всички корейци

6716
на 15.04.2019
Ким Чен-ун се самопровъзгласи за представител на всички корейци
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Севернокорейският управник Ким Чен-ун си присъди ново звание и то вероятно ще предизвика ужас в Сеул: държавните медии в КНДР наричат Ким "Върховен представител на целия корейски народ", предаде ДПА.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Новото звание за пръв път беше забелязано преди няколко дни в съобщенията за новоизбрания състав на Върховното народно събрание - севернокорейския парламент.

"Претенцията да бъде лидерът на всички корейци е в съзвучие с дългосрочната цел на Ким Чен-ун да обедини Корейския полуостров под свое ръководство", написа експертът по Северна Корея от Виенския университет Рюдигер Франк в "38 Север" (38 North), новинарски сайт на Американско-корейския институт.

Макар от правителството в Сеул все още да няма официална реакция, южнокорейски анализатори подозират, че новото звание на Ким може да послужи и за още по-голяма консолидация на позицията му.

Засега Пхенян избягваше да претендира открито за лидерство на целия Корейски полуостров. "Затова новото звание е скъсване с миналото и е открито предизвикателство към ролята на Южна Корея и президента й", пише Франк.

Миналата година Ким и южнокорейският президент Мун Дже-ин се срещнаха три пъти. На първата среща през април те се споразумяха да премахнат ядрените оръжия на Корейския полуостров.

Макар че общата декларация остави отворен въпроса за конкретните мерки за постигане на ядреното разоръжаване, срещата направи много за подобряване на междукорейските отношения, отбелязва ДПА.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (НА ЖИВО/ВИДЕО) ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (НА ЖИВО/ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК