Кинаджиите искат по-ниско ДДС за билетите

КУЛТУРА

Кинаджиите искат по-ниско ДДС за билетите

16450
на 26.11.2020
Кинаджиите искат по-ниско ДДС за билетите
Автор:   ПИК

Кината и филмовата дистрибуция са изправени пред колапс, пишат в писмо до правителството от Асоциацията на българските киносалони.

От бранша настояват за намаляване на ДДС върху билетите. Това ще направи инвестициите в киносалони по-привлекателни, ще се избегнат фалити и ще позволи на повече предприемачи през настоящия труден период да инвестират в този сектор на икономиката.

„От всички клонове на сектор „Култура“ единствено кинопоказът се облага с пълната ставка на ДДС“, пишат още от асоциацията на киносалоните и настояват за помощ от държавата.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 307
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това