Кипър договори още над половин милион дози от ваксината на "Пфайзър" - имунизират всички до края на септември

ЕС

Кипър договори още над половин милион дози от ваксината на "Пфайзър" - имунизират всички до края на септември

3025
на 20.01.2021
Кипър договори още над половин милион дози от ваксината на Пфайзър - имунизират всички до края на септември
Автор:   ПИК

Кипър договори още 565 000 дози от ваксината на „Пфайзер/Бионтех“ чрез две допълнителни процедури на Европейската комисия. Целта на правителството е имунизацията на населението в страната срещу коронавируса да завърши до края на септември тази година.

препоръчано

С новото количество общият брой поръчки за тази ваксина за страната достигна близо 1 млн. дози, а общо в рамките на европейските споразумения са осигурени над 3 млн. дози ваксини, съобщи Министерството на здравеопазването.

Поръчаните допълнителни доставки от „Пфайзер/Бионтех“ се очакват през второто и третото тримесечие на тази година.

Кипър участва в двете допълнителни процедури на Европейската комисия с цел да увеличи наличността на ваксини по-рано от първоначално планираното, за да отговори на нуждите на цялото население, кипърски гърци и кипърски турци, се посочва в съобщението на здравното министерство.

С пристигането и на другите ваксини, след като бъдат одобрени за употреба в ЕС, се предвижда до края на март в Кипър да бъдат ваксинирани 120 000 души и още 450 000 души до края на юни. Целта е да се обхване напълно населението до края на септември тази година.

До края на миналата седмица в страната над 10 000 души са ваксинирани с първата доза, а от неделя е в ход поставянето на втората доза.

Първата приоритетна група бяха здравните специалисти на първа линия, живеещите и работещите в домове за възрастни хора. Сега наред са хората над 80-годишна възраст.

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 133
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това