Кирил Вътев за недоволството на земеделците: Угаждаше им се много години. Това трябва са спре

Политика

Кирил Вътев за недоволството на земеделците: Угаждаше им се много години. Това трябва са спре

15932
на 13.02.2024
Кирил Вътев за недоволството на земеделците: Угаждаше им се много години. Това трябва са спре
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Претенциите са едно, фактите са друго. Истината е, че всеки артикулира с цифрите. Това заяви пред Нова телевизия министърът на земеделието Кирил Вътев. След подписания меморандум снощи между представители на протестиращите земеделци и премиера Денков, днес недоволството на фермерите отново ескалира пред прозорците на Министерски съвет. Протестиращи земеделци се събират, за да поискат оставката на Кирил Вътев.

препоръчано

"Всичко е разграбено и съсипано през годините. Ние сега започнахме да го възстановяваме", обясни ситуацията министърът.

"Протестиращите идваха пред министерството. Поканихме ги горе - дайте да седнем, да направим програма. "Късно е! Оставка!". Т.е. те нямат желание за диалог. А как да има резултати без желание за диалог? Питайте протестиращите - те твърдят, че аз съм им проблемът. Ако аз можех да реша с оставката си техния проблем, нямаше да ги чакам да ми я поискат", заяви той.

"Много години им е угаждано. Проблемът е, че не трябва да се угажда, а да се търсят резултати. 2023 г. беше наистина изключително тежка за зърнопроизводителите, защото те засяха една много скъпа реколта през 2022 г. .. Тая практика да се подпомага всеки, който иска, трябва да спре. Едни хора трябва да спрат да пръхтят, а да седнем и да направим анализи", коментира Кирил Вътев.

"Аз изключително добре разбирам обективните причини за протеста. Разбирам и субективните. Тези, които днес излизат на протест, просто не искат да преговарят", заяви още той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК