Кирил Добрев ексклузивно пред ПИК: Може да видим коалиция ГЕРБ-ДПС-ППДБ-ИТН. Нинова узурпира БСП с бивши седесари, оставката й е театър

Акценти

Кирил Добрев ексклузивно пред ПИК: Може да видим коалиция ГЕРБ-ДПС-ППДБ-ИТН. Нинова узурпира БСП с бивши седесари, оставката й е театър

315416
на 11.06.2024
Кирил Добрев ексклузивно пред ПИК: Може да видим коалиция ГЕРБ-ДПС-ППДБ-ИТН. Нинова узурпира БСП с бивши седесари, оставката й е театър
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ексклузивно интервю на Кирил Добрев за ПИК пред Соня Колтуклиева:

препоръчано

СК: След изключително ниската избирателна активност на изборите на 9 юни президентът Румен Радев печели голямо предимство пред партиите. Но ще иска ли и ще може ли да осребри това предимство?

КД: Президентът спазва Конституцията и законите на страната, това се вижда от действията му. Той е имал няколко възможности през всичките тези години да се впусне в голямата политическа игра. Сега, при разпада на всички институции, единствената институция, която стои стабилно в държавата, това е Президентството. Въпрос на негов личен избор е дали ще го направи. Но безспорно тази ниска избирателна активност показва ясно: хората няма къде да дадат своя глас и имат нужда от някакъв нов политически субект. Дали ще бъде президентът или някой друг, не мога да кажа. Партиите през последните години, с всичката тази кал, която хвърляха помежду си, отказаха хората от процеса на гласуване. Необходими са нови лица, нови политики, нови предложения - ако всички стари партии искат да останат на политическата сцена.

СК: Недялко Недялков излезе с призив за нова Кръгла маса и свикване на Велико народно събрание, преучредяване на обществения договор между политиците и народа…

КД: Това е много разумна идея.
След 97-ма година, това е втората остро критична ситуация, в която сме изпаднали. Вижте, съществува доста голямо изхабяване в политическите партии.

СК: Очаквате ли да се състави правителство? Аз предположих, че ще бъде тройно партньорство: ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН.

КД: Вижте, опциите са различни. Ние все още не сме чули ППДБ: какво е тяхното отношение към управлението, но всъщност в парламента има една много стабилна евроатлантическа коалиция и смятам, че ако искат да продължи курса на България към ЕС, лидерите трябва да намерят начин да преглътнат различията си и да излъчат правителство. Дали ще бъде коалиционно, за определен мандат и т.н. е въпрос на разговори между политическите партии.

СК: Г-н Добрев, кое наричате “стабилна евроатлантическа коалиция”?

КД: Колкото и да ви звучи зле, “сглобката” беше такава коалиция. Дали ще се нарече “сглобка” или този път официална - коалиция, е въпрос на избор.

СК: Т.е. отново ГЕРБ с ППДБ ли?

КД: Защо не ГЕРБ - ППДБ - ДПС - ИТН?! Колкото по-голяма е тази коалиция, толкова по-дълъг живот ще има правителството!

СК: Как ще коментирате оставката на Корнелия Нинова?
КД: Свидетели сме на поредния политически театър. Това е всичко друго, но не и носене на политическа отговорност. За незапознатите с БСП с правилата и с устава й, нека да кажем – от 1 юли стартира отчетно-изборната кампания или предизборната кампания за вътрешен избор на председател. Г-жа Нинова просто 20 дена по-рано влиза в предизборната кампания. Т, по принцип на 1 юли трябваше да бъде сменена от свой заместник-председател… След всичките й днешни изявления разбирам, че отново ще се кандидатира за трети мандат.

СК: И ще успее ли да спечели трети мандат?

КД: Това мога да кажа след заседанието на Националния съвет. Искам да видя кои ще са хората, които ще подготвят конгреса през октомври и кои са хората, които ще подготвят т.нар. вътрешно-партийна кампания. По лицата им ще ги познаем.
БСП стигна своето дъно – 150 000 гласа!
Бъдещето на БСП зависи от желанието на качествени фигури дали ще се явят в този вътрешнопартиен избор.
За последните 3-4 години, когато забелязваме и най-големия спад в гласовете – близо 800 000 - всичко е заради действията на тази жена. Тя се опита да подмени същността на БСП – от социална, справедлива партия, от партия на левите хора, масова, с леви интелектуалци, тя се опитва да я замени, да подмени с такива фигури, които нямат нищо общо с БСП. Пример за това е случаят с Калоян Методиев. Ето един тест за Нинова – партиен тест. Тя е избрана за народен представител от Благоевград и от град София, от 25 МИР. Вторият в листата в 25 МИР беше Калоян Методиев, бивш председател на младежкото СДС. А втора в Благоевград е едно младо момиче от Гоце Делчев, което е дългогодишен член на БСП, част от младежкото обединение, три мандата общински съветник в Гоце Делчев, с 1880 преференции. Тука питам – откъде ще избере Нинова да влезе, кой ще направи депутат – Калоян Методиев или Гергана Орманлиева? От този тест ще разбера откровена ли е Нинова и има ли тя нещо общо с лявото в България.

СК: Ориентирайте ме, г-н Добрев, каква е ситуацията с Вашето партийно членство, че загубих представа след толкова много раздори и съдебни разпри.

КД: Ами може да подадете молба в Софийския градски съд, да попитате кои са членовете на ръководството на БСП и ще видите - там ще излезе моето име. По всички правила в тази държава, аз съм член на БСП и член на националното ръководство. Според правилата на г-жа Нинова и узурпираното БСП от бивши седесари, аз не мога да влизам в тази сграда, тъй като съм бил изключен.

СК: И на следващото заседание на Националния съвет, което ще реши въпроса кой да изпълнява длъжността председател на БСП ли няма да ви пуснат на “Позитано”?

КД: Аз не държа, да ви кажа, защото настроенията са вече толкова сериозни срещу Нинова … вижте реакцията на младежкото обединение да пуснат плакати “Оставка” от покрива на централата. Отношението към Нинова вече е нетърпимо. Тя изразходва целия си вътрешнопартиен ресурс, така че няма бъдеще в БСП.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК