Кирил Домусчиев: Лудогорец спечели около 25 млн. евро от участията си в Европа

Футбол

Кирил Домусчиев: Лудогорец спечели около 25 млн. евро от участията си в Европа

7403
на 18.02.2015
Кирил Домусчиев: Лудогорец спечели около 25 млн. евро от участията си в Европа

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев направи интересно изказване пред медиите след вчерашната церемония "Футболист на годината". Босът на "орлите" разкри какви са приходите в касата на клуба от участието на българския шампион в турнирите на Шампионска Лига и Лига Европа. "Много критики имаше по мой адрес, че не съм продал няколко играчи през последните години. Това, че запазих отбора не го отчитам като грешка. Ако бях трансферирал Марселиньо и още няколко състезатели, щях да взема 2-3 милиона евро и почти сигурно нямаше да направим пробив в Европа. Спечелихме доста солидна сума от участието в европейските турнири и продажбата на билети и фен артикули. Приходите от ШЛ за към 18 милиона евро, а тези от ЛЕ към 7 милиона евро. Никога не мога да осигуря толкова много средства от продажба на футболисти", заяви Домусчиев. "Парите от ТВ-правата отиват в БФС. Относно тяхното разпраделение главно отношение имат клубовете. Те решават кой колко пари да получи. Ако се разпределят по гледаемост, ще бъда доволен, тъй като в момента Лудогорец се гледа повече от "Левски" и ЦСКА. При това положение ние ще получим най-много. Но въпреки това съм на мнение, че малките клубове също трябва да получават пари, за да може да съществуват. Иначе ще останем 3-4 отбора и няма да има шампионат", добави босът на "орлите".

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК