Кирил Домусчиев пред ПИК: Пари за тенекиени купи не давам!

ЧАС ПИК

Кирил Домусчиев пред ПИК: Пари за тенекиени купи не давам!

17011
на 27.05.2013
Кирил Домусчиев пред ПИК: Пари за тенекиени купи не давам!

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Собственикът на шампиона Лудогорец Кирил Домусчиев бе категоричен пред ПИК, че нито е обещавал, нито е давал пари на Славия за да се хвърли срещу "Левски". Бизнесменът отговори на въпросите ни за първенството, за очакванията си от шампионите в евротурнирите, за ЦСКА, "Левски" и прословутата премия от 500 000 лева, която се твърдеше, че е обещал на Славия.

препоръчано

Припомняме, че "белите" измъкнаха 1:1 на "Герена" и по този начин направиха разградския тим за втори пореден път шампион на България. 

- Честита титла г-н Домусчиев. Какво е настроението след огромните емоции в последните дни?

- Благодаря на вашата агенция за поздравленията. Както се казва след многото емоции нещата улягат и си тръгват по етапния ред. Станахме шампиони и сме много щастливи от този факт, но дотук. Беше изключително трудно, но издържахме на напрежението и се справихме. Сега ни предстои много работа около селекцията и битките в предварителните групи на Шампионската лига.

- Оптимист ли сте за представянето на отбора в Европа. Още във втория предварителен кръг ви очакват отбори като Селтик, Стяуа и Динамо (Загреб)?

- Ще ни бъде много трудно.Стремим се да се развиваме в работна среда и да правим нещата в движение. Големият проблем е, че първенството ни е много слабо, което сваля много класата на играчите. Добър чужденец не иска и да чуе да играе в България. Никое голямо име, което струва много пари, не е по нашите фунансови възможности. Ние не сме Дагестан или някоя богата бивша съветска република та да пръскаме безумни пари за големи футболисти. Виждате и че и Лудогорец, и "Левски" и ЦСКА са на едно ниво, а то не е високо. Имаме определен бюджет, който не ни позволява да купуваме класни играчи от чужбина, а и най-добрите от нашето първенство мислят непрекъснато за трансфери извън България.

- Поради тази причина не е ли по-добре да се построи някоя модерна болница, а не да се хвърлят луди пари за футбол?

- Футболът все пак е социален феномен. В момента доста хора строят болници в България и след някоя и друга година може да има пренасищане на този пазар. Не искам да ме разбирате погрешно. Играта футбол е феномен в цял свят и е нормално да се влагат пари в него. Аз го приемам и като един вид благотворителност. При нас има и дасто по-малки фирми, които дават пари. Искаме да помагаме най-вече на малките. Строя нови игрища и терени, за да омгат малките да играят. В това виждам аз смисъла. Нашите деца трябва да има къде да играят, а не да се занимават с глупости. Затова си струва да се влагат пари в българския футбол.

- Не мога да не Ви попитам - дадохте ли вече премията от 500 хил. лева на Славия?

- Това се пълни глупости. Един вестник си направи реклама и пусна тази медийна бомба. Аз пари за тенекиени купи нямам и не давам. Ако имах излишен половин милион лева щях веднага да построя още едно модерно игрище за децата. В крайна сметка не разбрах дали тази измислена премия е в левове, долари евро или в дунги или тугрици например. Повече не ми се коментира тази измислица, но съм категоричен, че такива пари нито съм обещавал, нито съм давал.

- Кога ще застанете начело на ЦСКА?

- Това е несериозно. Отново много се спекулира по тази тема. Аз знам какви са ми възможностите. За издръжката на ЦСКА се искат пари, които аз лично не мога да си позволя. Повече не искам да коментирам този въпрос.

- Докъде ще стигне войната ви с "Левски" и ще има ли феърплей в следващото ни първенство?

- Когато те нападат - отвръщаш. Аз лично проблем с "Левски" нямам. Напротив пожелавам им да направят изградят един конкурентен отбор, който да има успех и в нашето първенство и в Европа. Само така ще повдигнем нивото на футбола в България. Всичко друго са празни приказки.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК