Кирил Домусчиев: У нас има нужда от диктатура

ЧАС ПИК

Кирил Домусчиев: У нас има нужда от диктатура

184922
на 10.07.2013
Кирил Домусчиев: У нас има нужда от диктатура
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"У нас има нужда от диктатура. В ситуация като сегашната е необходима по-силна ръка". Това заяви собственикът на футболен клуб "Лудогорец" и едър бизнесмен Кирил Домусчиев в предаването "Лице в лице" по "Нова телевизия".

препоръчано

Той получи бележка от водещата Цветанка Ризова, че след подобен коментар много хора го упрекнаха, на което той отговори: "След Пиночет Чили е една от най-прогресивно развиващите се икономики в света".

Впоследствие уточни, че няма предвид, че у нас трябва да се случва точно това, което е правил диктаторът в южноамериканската страна. Както е известно, Пиночет управлява страната чрез диктатура в между 1973 и 1990 г. и е виновен за множество масови убийства, отвличания, преследвания на опозиционно настроените.

Като представител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Домусчиев беше попитан защо организацията иска оставката на правителството. Той обясни, че в КРИБ членуват 10800 фирми, в които работят около 800 хил. души, които трябва да запазят работните си места и да се развиват.  В същото време обаче от организацията не виждали желание за реформи от страна на правителството, нищо не се случвало в страната.

"Новият Закон за енергетиката не обслужва интересите на бизнеса, нито на гражданите", коментира Домусчиев. Той обясни, че нормативният акт е бил приет без никакви предварителни обсъждания, както и без анализи и разчети за ефекта, който ще има.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 9 май - главоломен успех връхлита Девите, денят за Скорпионите неочаквано труден САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 9 май - главоломен успех връхлита Девите, денят за Скорпионите неочаквано труден
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПИК TV! Гешев с акция заради репресиите и арестите на хора от листите му: Имаме политически затворници. Те не подкрепят ППДБ, ГЕРБ и ДПС и затова са задържани (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПИК TV! Гешев с акция заради репресиите и арестите на хора от листите му: Имаме политически затворници. Те не подкрепят ППДБ, ГЕРБ и ДПС и затова са задържани (ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК