Кирил Петков бистри с Лиляна Павлова от ГЕРБ стратегически проекти

Епицентър

Кирил Петков бистри с Лиляна Павлова от ГЕРБ стратегически проекти

126651
на 11.02.2022
Кирил Петков бистри с Лиляна Павлова от ГЕРБ стратегически проекти
Автор:   ПИК

Министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев обсъдиха с представители на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) стратегическите инфраструктурни проекти на правителството в сферата на транспорта и енергетиката. На срещата присъства Лиляна Павлова, бивш министър по времето на ГЕРБ, която е вицепрезидент на ЕИБ.

препоръчано

В хода на разговора бе дискутирана възможността тези важни за обществото проекти да бъдат реализирани със съдействието и по правилата на международните финансови институции, във възможно най-кратки срокове и в условия на максимална прозрачност.

Акцент бе поставен също върху намерението на правителството да бъдат привлечени млади образовани българи от страната и от чужбина, които да пренесат международния опит и добри практики на работа при реализирането на проектите, заложени в програмата на кабинета.

В рамките на срещата представителите на ЕБВР и ЕИБ изразиха подкрепа за финансиране на инициативата на министър-председателя за създаване на фонд „Стамболов“, който би допринесъл за завръщането у нас на успешните българи, получили образование на световно ниво.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Радев провежда последни консултации - с Български възход (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Радев провежда последни консултации - с "Български възход" (НА ЖИВО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК