Кирил Петков: Имаме едни 15 години да изчистим споровете със Северна Македония

Политика

Кирил Петков: Имаме едни 15 години да изчистим споровете със Северна Македония

21916
на 29.01.2022
Кирил Петков: Имаме едни 15 години да изчистим споровете със Северна Македония

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"От Северна Македония можем да искаме всичко, но крайната цел е докато запазваме българското си достойнство, да имаме истинско добросъседство. Крайно време е да спрем да мислим Балканите като националистически, а като регион. Това е пазар с големината на Франция и можем да сме много по-успешни", коментира премиерът Кирил Петков пред "Дарик радио".

препоръчано

"Проблемите са си проблеми, трябва да работим по тях, но нека работим конструктивно, и където можем заедно да спечелим, да го направим", добави Петков в коментар за новия подход на България в преговорите с Република Северна Македония.

"Не може обаче да се забравя историята и не трябва да се пренебрегва, каза още министър-председателят. - Пускайки Северна Македония по пътя към Европа, не означава, че я пускаме в Европа. Има едни 15 години. И ако направим процес историческата истина да се разкрива, имаме период от 15 години, в който можем да работим", каза още той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК