ГОРЕЩО
ПРОЛЕТЕН ДЕКЕМВРИ! Слънчево в цялата страна - температурите ще достигнат 12 градуса
Цеков ДЕТРОНИРА Радев: България няма президент, а претендент за политическата баница. Генераторът на криза е на "Дондуков" 2
НА ПРАГА НА ВОЙНА: Ще позволи ли Борисов самозабравилите се агресивни хищници от ППДБ да го довършат?
ГЪРМИ СКАНДАЛ: ПП поиска сваляне охраната на Борисов в деня, в който пуснаха Сретен Йосич от затвора
ГОЛЯМ РЕЗИЛ: Развяха КАТО ПРАНИ ГАЩИ срамотиите на Асен Василев и ПП в национален ефир (СНИМКИ)
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
препоръчано
Продукти: 1 средна кисела зелка, 100г ориз, 1/3 стрък праз, 50 мл олио
щипка сол, 200 мл зелева чорба, щипка сладък червен пипер и 200 мл вода.
Приготвяне: Зелката се почиства от външните листа и от кочана. Нарязва се на фини тънки ленти и се зарежда в тава за печене. Празът се почиства добре от външните пера, нарязва се на тънки колелца и се разпределя равномерно при зелето. Оризът се измива добре и се наръсва в тавата. Добавят се олиото, червения пипер, зелевата чорба, щипка сол по желание и водата. Ястието се пече в умерено загрята фурна 180- 200 градуса, 40-60 минути. Консумира се като постно ястие или като гарнитура към свинско печено.
Няколко начина за изсушаване на плодове и зеленчуци
1800308
на 02.02.2023
Забравете за бурканите и варенето - ето как се съхраняват печени чушки за зимата
1300067
на 10.11.2022
Кои кестени стават за ядене и кои не?
667406
на 13.10.2022
Баница със сирене и праз
1519900
на 04.10.2021


