BG EN

Кисело зеле с праз

ЛАКОМНИК

Кисело зеле с праз

27550
на 22.10.2013
Кисело зеле с праз
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

 

препоръчано

Продукти: 1 средна кисела зелка, 100г ориз, 1/3 стрък праз, 50 мл олио

 

щипка сол, 200 мл зелева чорба, щипка сладък червен пипер и 200 мл вода.

Приготвяне: Зелката се почиства от външните листа и от кочана. Нарязва се на фини тънки ленти и се зарежда в тава за печене. Празът се почиства добре от външните пера, нарязва се на тънки колелца и се разпределя равномерно при зелето. Оризът се измива добре и се наръсва в тавата. Добавят се олиото, червения пипер, зелевата чорба, щипка сол по желание и водата. Ястието се пече в умерено загрята фурна 180- 200 градуса, 40-60 минути. Консумира се като постно ястие или като гарнитура към свинско печено.

 

 

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Цветанка Андреева за метежите на Радев и ППДБ: Сценарият е да се дестабилизира цялата система и през следващата година да влезем в спиралата на нови избори и нестабилни парламенти (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Цветанка Андреева за метежите на Радев и ППДБ: Сценарият е да се дестабилизира цялата система и през следващата година да влезем в спиралата на нови избори и нестабилни парламенти (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК