Китаец се върна към живот, час след като сърцето му спря

Азия

Китаец се върна към живот, час след като сърцето му спря

7089
на 28.10.2022
Китаец се върна към живот, час след като сърцето му спря
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Лекарите в Гуанси-Чжуанския, автономен район на Китай, възстановиха сърцето на пациент един час, след като то бе спряло да бие, съобщиха местни медии.

препоръчано

61-годишният китаец е бил диагностициран с исхемична болест на сърцето. Няколко месеца по-късно съпругата му видяла, че той загубил съзнание вкъщи и извикала линейка. Пристигналите на място лекари установили, че мъжът е със сърдечен арест. На път за болницата се опитали да върнат китаеца към живота с дефибрилатор.

Слабият сърдечен ритъм на мъжа се възобновил, затова от болницата веднага решила да преместят пациентът в по-голямо лечебно заведение. Там той бил поставен на изкуствена белодробна вентилация. Бил е в кома, с ниско кръвно и не можел да диша сам. По-късно пациентът е преместен в реанимация, където прекарал още две седмици.

Сега китаецът все още е в медицинско заведение. Вече може да се храни и да общува с други хора.

Смята се, че в случай на инфаркт лекарите имат шест минути, за да се опитат да възстановят сърдечния ритъм. „Обикновено лекарите се опитват да приложат сърдечно-белодробна реанимация за половин час и спират, ако видят, че не работи“, каза местен лекар. Но в случая семейството на пациента настоявало медиците да продължат да опитват.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната" (НА ЖИВО)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК