Китайската компартия с нов ЦК, разширяват правомощията на Си Цзинпин

Азия

Китайската компартия с нов ЦК, разширяват правомощията на Си Цзинпин

6468
на 23.10.2022
Китайската компартия с нов ЦК, разширяват правомощията на Си Цзинпин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В Пекин завърши продължилия една седмица конгрес на управляващата Китайска комунистическа партия, съобщи агенция Синхуа. Избран бе нов състав на 200-членния Централен комитет, който ще ръководи партията през следващите 5 години, и нов състав на Централната комисия за проверка на дисциплината.

препоръчано

Близо 2000 делегати одобриха промени в устава на партията, които се очаква да разширят правомощията и да укрепят позициите на китайския лидер Си Цзинпин, отбелязва Асошиейтед прес. Чуждестранни медии не бяха допуснати в залата по време на първата част от заключителното заседание, когато, както се предполага, се е състояло гласуването. Преди одобряването на промените в партийния устав бе прочетена обосновка за необходимостта от тях, в която няколко пъти бе споменат Си Цзинпин и неговите постижения, но засега поправките в устава не са оповестени.

На предишния конгрес единодушно бе решено в устава на партия да бъдат включени като един от основополагащите принципи .

"Идеите на Си Цзинпин за социализъм с китайска специфика в новата епоха". С това Си на практика бе поставен наравно с основателя на Китай Мао Цзедун.

Днес в краткото си заключително изказване Си каза за промените в Устава, че те "очертават ясни изисквания за продължаване и укрепване на цялостната водеща роля на партията".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК