Китайският финансов министър осъди търговската политика на Доналд Тръмп

ЧАС ПИК

Китайският финансов министър осъди търговската политика на Доналд Тръмп

3890
на 17.04.2016
Китайският финансов министър осъди търговската политика на Доналд Тръмп
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Китайският министър на финансите Лоу Дживей заяви, ме кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп е „ирационален“ и заяви, че „САЩ няма повече да са световен лидер“, ако последват предложената от него твърда търговска политика спрямо Китай, предаде Wall Street Journal.

препоръчано

Според Дживей идеите на Тръмп да наложи митнически тарифи в размер на 45% спрямо Китай ще нарушат правилата на Световната търговска организация. „Тръмп не е рационален. Ако направи това, то ще наруши правилата на СТО“, заяви китайският министър.

„Ако САЩ изпълнят предложеното, то те ще се лишат от позицията си на важна световна сила“, добави той. „САЩ трябва да разберат, че САЩ и Китай са обвързани взаимно. Икономическите ни цикли да обвързани“, смята той.
Лу Дживей смята, че отношенията между Китай и САЩ все пак ще останат на добро ниво, независимо от това кой стане президент. „Не вземам риториката по време на президентската кампания прекалено сериозно. С новата администрация, отношенията ще останат, такива каквито са в момента – в една или друга степен“, добави министърът.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК