Китай изстреля междуконтинентална ракета над Тихия океан

Азия

Китай изстреля междуконтинентална ракета над Тихия океан

10309
преди 4 часа
Китай изстреля междуконтинентална ракета над Тихия океан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Китайската народоосвободителна армия успешно изстреля междуконтинентална балистична ракета над Тихия океан, заяви китайското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и БТА.

препоръчано

В изявлението се посочва, че изпитанието не е насочено срещу никоя държава и че е проведено в съответствие с международното право.

По-рано тайванското министерство на отбраната каза, че в последно време се наблюдава "интензивно" изстрелване на ракети от страна на Китай, съпроводено от други военни учения. Ведомството допълни, че в сряда в около Тайван са били засечени 23 китайски военни самолета.

Междувременно китайски и руски военни кораби участват в съвместното военноморско учение "Бейбу/Взаимодействие-2024", което включва използването на противовъздушни оръжия и оръжия за противодействие на подводници.

Руските големи противолодъчни кораби (разновидност на основната категория ескадрени миноносци, бел. ред.) "Адмирал Пантелеев" и "Адмирал Трибуц", както и корветите "МПК-82" и "МПК-107" са сред бойните кораби, които участват в ученията, съобщи Интерфакс.

В ученията взеха участие и китайските ескадрени миноносци "Синин" и "Уси", фрегатата "Лини" и интегрирания снабдителен кораб "Тайху".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Пеевски с тежък залп по Промяната: Партията на пуделите може и да не влезе в парламента! Главният прокурор ги прикрива! Отцепниците вече не са част от ДПС, винаги са се крили зад гърба ми (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Пеевски с тежък залп по "Промяната": Партията на пуделите може и да не влезе в парламента! Главният прокурор ги прикрива! Отцепниците вече не са част от ДПС, винаги са се крили зад гърба ми (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК