Китай обяви първи от почти половин година смъртен случай от COVID-19

Азия

Китай обяви първи от почти половин година смъртен случай от COVID-19

5117
на 20.11.2022
Китай обяви първи от почти половин година смъртен случай от COVID-19
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Китай обяви първия си за последната почти половин година смъртен случай от КОВИД-19, предаде Асошиейтед прес.

препоръчано

Починалият 87-годишен мъж от Пекин е първият смъртен случай, за който здравните власти съобщават от 26 май насам. С него общият брой на жертвите на пандемията в Китай става 5227. Последният смъртен случай в Китай беше отчетен в град Шанхай, където през лятото новите случаи на заразяване чувствително се увеличиха.

Въпреки че над 92 процента от китайското население е ваксинирано, делът сред възрастното население, особено сред тези над 80 години, е значително по-малък. Здравните власти не уточниха дали починалият жител на Пекин е бил имунизиран.

Смъртният случай бе регистриран на фона на въвеждане на нови строги противоепидемични мерки в столицата и в цялата страна.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК