Китай отново под блокади заради висока заболеваемост

Азия

Китай отново под блокади заради висока заболеваемост

9952
на 25.10.2021
Китай отново под блокади заради висока заболеваемост
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Китай постави под блокада окръг заради регистрираните там най-много случаи на COVID-19 в последното огнище на Делта варианта в страната, тъй като първоначалното избухване на северозапад бързо се разраства в цялата страна, предаде "Блумбърг".

препоръчано

Властите в Еджин, окръг във Вътрешна Монголия в северозападен Китай, нареди на около 35 700 жители да останат вкъщи от понеделник и предупреди за наказателна отговорност, ако някой не се подчини на заповедта, съобщи държавната телевизия CCTV, цитирайки изявление на местната власт.

Малкият окръг, граничещ с Монголия, е горещата точка на настоящата епидемия, с почти една трета от над 150 инфекции, открити през последната седмица в континенталната част, уточнява БГНЕС.

Блокирането дойде ден след предупреждение от служители на Националната здравна комисия, че епидемията ще продължи да се влошава, след като се разпространи в 11 провинции за около седмица. Китай съобщи за 38 заразени с Covid в понеделник, половината от които са открити във Вътрешна Монголия.

Столицата Пекин, в която има десетки нови случаи, проследени обратно на северозапад - почти забрани влизането на хора, пристигащи от всяка точка в страната, за които се съобщава, че имат местни случаи на COVID. Хората, които трябва да посетят Пекин от такива райони, трябва да предоставят тест, извършен не повече от два дни по-рано, и да преминат две седмици на неуточнен здравен мониторинг.

Всички пътувания с влак в Китай, свързани с туризма, също са спрени, тъй като при настоящото огнище вирусът се разпространява бързо сред туристическите групи.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК