Китай прихвана подводна сонда, пусната от американски самолет в Южнокитайско море

Азия

Китай прихвана подводна сонда, пусната от американски самолет в Южнокитайско море

19627
на 26.06.2024
Китай прихвана подводна сонда, пусната от американски самолет в Южнокитайско море
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Китай прихвана подводна сонда, пусната от военен самолет на САЩ в Южнокитайско море, съобщи в акаунта си китайската социална медия "Юйюан Тантян", свързана с китайската държавна телевизия, цитирана от  Ройтерс.

препоръчано

Американският военен самолет е бил забелязан да кръжи над водите на Южнокитайско море и непрекъснато е пускал "неидентифицирани предмети" надолу, допълва "Юйюан Тантян".

Бреговата охрана на Китай е извадила и проверила един от предметите според качен в акаунта на китайската социална медия видеоклип. В него се съобщава, че прехващането е станало наскоро.

"Сондата може да се използва за откриване на сигнали от китайски подводници и за противодействие срещу сигнали от подводници под водата", се казва в съобщението към видеоклипа, което цитира експерт.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 123
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК