Китай създаде РНК-ваксина срещу коронавируса

Азия

Китай създаде РНК-ваксина срещу коронавируса

3797
на 14.04.2021
Китай създаде РНК-ваксина срещу коронавируса
Автор:   ПИК

Китай е постигнал успехи в разработването на първата коронавирусна ваксина в страната, базирана на матричната технология рибонуклеинова киселина (mRNA), която работи по начин, подобен на западните лекарства Pfizer-BioNTech и Moderna. Това съобщи в сряда South China Morning Post.

препоръчано

Това е ваксина, наречена ARCoV, която се разработва съвместно от Abogen Biosciences, Walvax Biotechnology и Академията за военни науки на Китайската народноосвободителна армия.

Както отбелязва вестникът, третата фаза от нейните клинични изпитания ще започне през май.

„Въз основа на нашите резултати, вътрешната ARCoV ваксина може да бъде напълно сравнима [по ефективност] с две чужди РНК лекарства“, казва Ин Бо, ръководител на базираната в Суджоу Abogen Biosciences.

Според него се планира в масово производство на препарата през третото тримесечие в първоначален обем от 120 милиона дози годишно. Пускането на лекарството се планира в югозападната провинция Юнан в предприятието Walvax Biotechnology.

Създателите на ARCoV казват, че за разлика от ваксините Pfizer-BioNTech и Moderna, които трябва да се съхраняват замразени, препаратът им остава стабилен до една седмица при стайна температура.

Сподели:
Бомба x
Под какви заболявания се “маскира” депресията Под какви заболявания се “маскира” депресията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 294
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това