Клетвопрестъпник ли е Румен Радев

НАЙ-ВАЖНОТО

Клетвопрестъпник ли е Румен Радев

62758
на 03.08.2020
Клетвопрестъпник ли е Румен Радев
Автор:   ПИК

При встъпването си в длъжност президентът полага следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“ 

препоръчано

Текстът е вписан в Конституцията Чл. 76, ал. 2 в Глава Трета.

С действията си той всъщност е клетвопрестъпник, една позабравена дума, носеща определени морални характеристики.

Всъщност той е полагал клетка и като военослужещ, но вероятно това е станало по време на НРБ, а онази клетва знаем в името на какво се полагаше. Вероятно той още служи на НРБ.

Темата с полагане на клетва  и смисълът на това действие е много широка. Клетва полагат много професии, но за съжаление този акт като цяло е девалвирал, защото се приема проформа и не се следи спазването му.

Единствената клетва, вписана като текст в Конституцията, е тази на народните представители, министрите и президент/вице. Клетвопрестъпяйки този текст, ти всъщност погазваш самата Конституция.

Сотир Кондов, Русе

 

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това