Вход
София
Времето в София 13 o C

Клуб "Активна сигурност" поиска пълно разследване на Цветанов: Да се възобновят ревизиите за 6-те апартамента и корупцията му!

Клуб "Активна сигурност" поиска пълно разследване на Цветанов: Да се възобновят ревизиите за 6-те апартамента и корупцията му!

на 24.09.2020
125594
0
Клуб "Активна сигурност" поиска пълно разследване на Цветанов: Да се възобновят ревизиите за 6-те апартамента и корупцията му!
Автор: ПИК
24.09.2020
0
125594

Остро открито писмо по повод опитите на Цветан Цветанов да се завърне на бял кон в политиката разпространиха от клуб "Активна сигурност".Членовете на сдружението са категорични, че с огромна тревога наблюдават опитите на компрометирани политици да се домогнат до властта на народа. 

"С възмущение следим политическата агресивност на едно от лицата, които обществеността свързва с беззаконието и грубото облагодетелстване с власт. Г-н Цветан Цветанов се е устремил отново към политическата сцена с претенцията, че е пречистен човек", пишат от "Активна сигурност" и призовават избирателите да бъдат бдителни.

Ето какво още се казва в позицията им:

"През 2009г. на политическата сцена се появи г-н Цветан Цветанов със заявка да бъде пазител на закона и носител на справедливост. От дистанцията на времето и извършените от него дела, днес той вече е възприеман от хората, като символ на низките страсти, дребния клиентелизъм и повсеместната корупция. Бяхме свидетели на полицейско насилие, натиск върху бизнеса, злоупотреба с власт, груби нарушения на права и свободи на гражданите в резултат на неправомерни действия, за които г-н Цветанов е обвиняван лично. Такива примери са репресията над лекарите от болницата в Горна Оряховица, скандалът с незаконните подслушвания на бизнесмени, политици и магистрати, включително и възпрепятстване на правосъдието. За упражнено полицейско насилие и грубо нарушаване на личните права, България бе осъдена по редица дела в Европейския Съд в Страсбург, за което държавата е задължена да заплати огромен финансов ресурс.

Най-ярка илюстрация за морала и ценностите на Цветанов са скандалните обяснения на данъчните проверки по придобитите от него 6 апартамента. Приемливи ли са обясненията му , както и последващите заключения на данъчните служители, че те са закупени с парични средства от Тъщата? Още по- неприемлив е луксът, в който се шири в апартамента си с личен асансьор, да бъде обясняван допълнително с продажбата на апартаментите, придобити с паричната помощ от тъщата. Няма да позволим на г-н Цветанов да спекулира с финансовата мощ на тъщата си!

Обръщаме се към компетентните органи в Република България незабавно да възобновят данъчните ревизии за проверка на финансовите източници за покупката на 6те апартамента и разкриване наличие на корупционна схема.

Призоваваме проверяващите за прозрачност и гласност на всеки етап в процеса на разследването, като материалите и резултатите от него да станат публично достояние.

Категорично не приемаме фалшивия морал на лицемерна загриженост към обикновените хора на г-н Цветанов, които са в пълен противовес с ярката демонстрация на живот в лукс и разкош, на стандарт, който видимо далеч надхвърля нивата на семейните му приходи. Всеки български гражданин знае цената, усилията и лишенията, които костват на едно семейство да закупи едно жилище. 

Възниква големият въпрос: На какво основание г-н Цветан Цветанов иска да ни управлява, да ни възпитава в нов морал и ценности, след като той се гордее с резултатите, постигнати в периода на неговото управление като Министър на вътрешните работи?

Призоваваме към гражданска активност и изпреварващи поведение и действия с цел да се предотврати и минимизира риска, от негативни постфактум резултати.

„Клуб Активна Сигурност“ призовава хората от малкия и средния бизнес, граждани, пострадали от действията на г-н Цветанов да предоставят информация при осигурено високо ниво на конфиденциалност.

„Клуб Активна Сигурност“, създаден като организация с нестопанска цел, е ориентиран към социална промяна чрез гражданска активност с цел осигуряване на лична сигурност и безопасна среда за бизнес.

Мисията на клуба ни задължава да изпреварваме събитията и да алармираме българските граждани, привличайки вниманието им към поредния крещящ случай на радикално разминаване на декларирано обещано и изпълнено в лицето на политико-партийния български феномен".

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34843
архив

- Как можахте да се напиете така?
- Попаднах в лоша компания. Бяхме четирима души. Аз имах бутилка водка, а останалите не искаха да пият.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x