Кметът на Банско иска жената на основателя да движи джаз феста

КУЛТУРА

Кметът на Банско иска жената на основателя да движи джаз феста

7271
на 16.04.2021
Кметът на Банско иска жената на основателя да движи джаз феста
Автор:   ПИК

„От името на община Банско на 6 април предложих създаването на фондация „Д-р Емил Илиев“, председателствана от д-р Татяна Илиева“, заяви кметът на най-известния ни зимен курорт Иван Кадев. Прочутият джаз фестивал традиционно се провежда с решаващо съучастие на община Банско и помощ от спонсори.

препоръчано

„Предлагаме във фондацията да членуват всички основни юридически и физически лица, желаещи да спонсорират и работят за бъдещето на джаз фестивала“, допълни Кадев. Само така, според кмета, бихме отдали нужната почит към семейството и паметта на д-р Илиев в лицето на съпругата му. Със създаване на фондация биха отпаднали всякакви притеснения от изземване на функции и права по фестивала и ще се гарантира пълна прозрачност в неговата подготовка и провеждане. „Обединени сме около желанието да продължим делото на доктор Илиев, но и да надградим постигнатото на европейско ниво, затова са нужни усилията на всички компетентни и заинтересовани страни“, допълни кметът.

Според Кадев до дни се очаква отговор на официалното му писмо до Татяна Илиева за начало на подготовката за тазгодишния фестивал. В писмото е предложено и създаването на подчинен на фондацията Организационен комитет, в което да влязат представители на семейството, на община Банско и на основните спонсори.

През август 2021 година се очаква провеждането на 24-то издание на най-известния джаз форум в България.

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това