Вход
София
Времето в София 10 o C

Кметът на Ботевград: Срещу мен се извършва преследване

Кметът на Ботевград: Срещу мен се извършва преследване

на 14.07.2015
3256
2
Кметът на Ботевград: Срещу мен се извършва преследване
Автор: ПИК
14.07.2015
2
3256

Прокуратурата иска отстраняването на кмета на Ботевград Георги Георгиев. Той беше извикан на принудителен разпит в края на миналия месец, заради съмнения, че е нарушил закона.

Обвинението иска правомощията на кмета да бъдат прекратени, защото проверка е установила, че докато е бил градоначалник, Георги Георгиев е бил и шеф на дружество. Шумът около общината в Ботевград е не само заради фонтаните. За кмета Георги Георгиев се разчу покрай привикването му за разпит от прокуратурата. Която сега иска оттеглянето му – защото според нейните проверки е управител на търговско дружество, а като градоначалник той няма право на това. Че законът е спазен е установила и общинската избирателна комисия, която отказа да освободи кмета, въпреки искането на прокуратурата.

Дружеството не работело от 2003-та. Според общинските съветници кметът управлява Ботевград недемократично и корупционно, но отричат зад недоволството им да има политически амбиции. Сегашният кмет Георги Георгиев обаче не се е отказал да стане кмет и четвърти път. Вече имал няколко партии зад гърба си, след като ГЕРБ си оттегли подкрепата за него. Ще разберем кои са те наесен. „През първия си мандат имах 34 прокурорски преписки.

Важното е в хода на преписките да се докаже, че няма престъпления. Напоследък започна едно широко разследване – какви са имотите на кмета”, обясни кметът на Ботевград Георги Георгиев. „Печелил съм три поредни мандата с подкрепата на избирателите. Досега съм подкрепян от различни партии. Аз съм неудобен кмет за някои”, на мнение е той. По повод някои от обвиненията срещу Георги Георгиев той заяви: „В Ботевград работят повече от 15 строителни фирми, но нямаме нито един сключен договор, без да са спазени изискванията на Закона за обществените поръчки.

Имотите на моето семейство се проверяват от една година. Всички имоти, включително на сина ми, са закупени законно”. „Аз съм убеден, че срещу мен се извършва преследване”, заключи кметът на Ботевград Георги Георгиев.

Той обаче отказа да свърже напускането му от партията на ГЕРБ с разследването, което се води срещу него. „Автомобилът, в който се возя, е на 10 години и го купихме преди десетина години за около 40 000 лева”, каза още кметът на Ботевград.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33282
архив

Виждайки падаща звезда, водопроводчикът Грую не можа да формулира ясно желанието си, поради което получи петлитрова руса бутилка ракия с големи гърди…

x
САМО В ПИК TV: Моделка на Божков роди тайно от софийски топ ерген
x
Социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак
x