Вход
София
Времето в София 3 o C

Кметът на Видин забрани къпането в Дунав

Кметът на Видин забрани къпането в Дунав

на 20.05.2019
5305
2
Кметът на Видин забрани къпането в Дунав
Автор: ПИК
20.05.2019
2
5305

Със заповед на кмета Огнян Ценков се забранява ползването на водните площи и плажовете на територията на община Видин за летния сезон на 2019 година. Забраната се отнася за Видин, гр. Дунавци селата  Антимово, Гомотарци, Кошава, Сланотрън, Кутово и всички други водни площи по поречието на река Дунав. Къпането е забранено и във водоеми, находящи се и преминаващи през територията на населените места от общината. 

Псочените водоеми и плажове не отговарят на изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи, за осигуряване безопасността на хората и предотвратяване на инциденти. Същите не са обезопасени, съгласно изискванията на чл. 10, ал. 1 и ал. 2 от цитираната Наредба, се посочва в заповедта. 

Кметовете и кметските наместници на населените места се задължават да обявят заповедта на публично място и да поставят обезопасителни знаци.  

Заповедта е сведена до знанието на кметовете и кметските наместници за изпълнение, на детските градини, училищата и Регионално управление на образованието за сведение. Копие е изпратено на директора на Регионална здравна инспекция - Видин, Басейнова дирекция "Дунавски район“, гр. Плевен и на Областния съвет на Български червен кръст – Видин. 

Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на секретаря на Община Видин Иванела Андреева. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 11418
архив

Бащата на Иванчо го пита: - Иванчо, как завърши годината? Иванчо отговаря: - Супер, тате, удължиха ми договора за V клас с още една година...

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1708
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов от Брюксел: Въпреки умората, продължаваме да работим в пълна кондиция
x
8 тайни желания на мъжете в секса
x