Кметът на "Лозенец“ от ДеБъ внася в СОС предложение за скандална далавера

Политика

Кметът на "Лозенец“ от ДеБъ внася в СОС предложение за скандална далавера

59668
на 27.11.2020
Кметът на Лозенец“ от ДеБъ внася в СОС предложение за скандална далавера
Автор:   ПИК

Кметът на „Лозенец“ Константин Павлов - Комитата забърка поредния си управленски скандал, разкриват столичани. Освен, че изнерви до краен предел гражданите в района с неспособността си да реши проблемите им, сега се опитва да отдаде под наем общински имот на изключително елитна столична локация за… без пари!

препоръчано

Скандалната оферта, която би ощетила интереса на данъкоплатците, е за ресторант с лятна градина на кръстовището на бул. "Черни връх", ул. "Св. Наум" и бул. "Арсеналски". Освен ниската цена на имота, фрапираща е офертата и за лятната градина с площ 180 кв. м - нейният наем е бил определен в размер на 1,53 евро за кв. метър! Нещо напълно недопустимо за стратегическата столична локация.

„Безспорно цената и на градината в атрактивния луксозен имот е драстично занижена и по никакъв начин не отговаря на пазарните цени“, категорична е Милка Христова, заместник-председател на Столичния общински съвет, която алармира за скандалното предложение и е спряла далаверата.

„За пореден път в СОС се внася доклад с оценка, определяща силно занижена конкурсна цена с аргумента, че досегашния наемател е направил подобрения в имота. Същевременно напълно липсва информация какво представляват тези подобрения, на каква стойност са и кога са извършени. Това би довело до абсурдната ситуация да проведем конкурс с много ниска наемна цена, а той да се ползва в луксозния вид, в който е“, осъди Христова некомпетентното поведение на кмета на „Лозенец“ Константин Павлов.

Оказва се също така, че ако имотът е отдаден под наем по този начин, съществува реална опасност Столична община да бъде задължена да заплати подобренията на бившия наемател, в случай, че не уреди отношенията си с него преди конкурса.

Дали поредния скандал, забъркан от районния кмет Константин Павлов, е най-новото доказателство за некомпетентността му или има друг финансов стимул да отдаде общински имот за скандално ниска цена? Дали не става въпрос за корупция?, питат се гражданите на „Лозенец“, които отдавна изчерпаха кредита си на доверие към Павлов, който въпреки грандиозните си предизборни обещания, се оказа напълно неспособен да реши дори най-елементарните проблеми на квартала.

Сподели:
Бомба x
Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкрива ходовете на новото ОФ в парламента и ще има ли служебен кабинет на Радев (НА ЖИВО) САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкрива ходовете на новото ОФ в парламента и ще има ли служебен кабинет на Радев (НА ЖИВО)
ново
Днес: 158
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това