Кметът на Пловдив замрази заплатите на чиновниците, вдига само най-ниските

Региони

Кметът на Пловдив замрази заплатите на чиновниците, вдига само най-ниските

11602
на 10.01.2020
Кметът на Пловдив замрази заплатите на чиновниците, вдига само най-ниските
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Кметската заплата ще остане замразена, но ще бъдат увеличени парите на най-нископлатените служители през настоящата година. Това стана ясно по време на представяне на бюджета за 2020 г. на Пловдив.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Въпреки че заплатите на ръководните позиции в общината се плащат от делегирани дейности от държавата, те няма да бъдат повишавани. Тяхната сума няма как да засегне пловдивчани“, уточни кметът Здравко Димитров, предава още по темата "Марица".

По думите му не било етично ръководството на Общината да си вдигне заплатите в година на повишаване на данъците.

Увеличение на най-ниско платените служители в общината обаче щяло да има. Причината е новата минимална заплата, която от януари е 610 лв. В проекта било предвидено възнагражденията да се вдигнат с до 10%, но не повече от 100 лв..

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Депутатът Драгомир Драганов от ГЕРБ подаде оставка, ролята на Асен Василев за скандала в митниците отпада от дневния ред - НА ЖИВО ПИК TV! Депутатът Драгомир Драганов от ГЕРБ подаде оставка, ролята на Асен Василев за скандала в митниците отпада от дневния ред - НА ЖИВО
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК