Кметът на Радомир и областният управител търсят варианти за водоснабдяване на общината

Региони

Кметът на Радомир и областният управител търсят варианти за водоснабдяване на общината

6788
на 05.07.2020
Кметът на Радомир и областният управител търсят варианти за водоснабдяване на общината
Автор:   ПИК

Различни варианти за набавяне на необходимите допълнителни количества вода за община Радомир са обсъдени на среща на кмета на Радомир Пламен Алексиев с областния управител инж. Емил Костадинов и управителя на ВиК – Перник Борислав Иванов, съобщава „Струма.бг”.

препоръчано

По време на разговора са набелязани мерки за предприемане на бързи и неотложни действия по проучване на възможностите за ползване на допълнителни водни количество от вече съществуващите водоизточници. Коментирани са и други възможности и технически решения за оптималното водоснабдяване на Радомир в дългосрочен план.

Всички мерки и действия ще бъдат предприети незабавно и съвместно от община Радомир и ВиК, със съдействието на областния управител.

„Сигурен съм, че скоро казусът с водата на Радомир ще намери решение. В тази връзка ще бъдат ангажирани всички отговорни институции“, категоричен бе инж. Костадинов. Той допълни, че ще инициира широка дискусия за предприемане на бързи и ефективни действия за трайното разрешаване на проблема с водоснабдяването на Радомир.

Един от основните проблеми, довел до сегашната ситуация, освен цялостното намаляване на водата във всички водоизточници, са големите загуби вследствие на множеството аварии, които се дължат на остарелите довеждащи водопроводи. Друга причина за влошаването на ситуацията е трайно продължаващата тенденция към засушаване.

свързани новини
Сподели:
Бомба x
Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 306
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това