Вход
София
Времето в София 25 o C

Кметът на Хасково не се отказва: Оставам кмет и член на ГЕРБ, наскърбен съм като баща от Делян Добрев

Кметът на Хасково не се отказва: Оставам кмет и член на ГЕРБ, наскърбен съм като баща от Делян Добрев

на 30.09.2017
4122
11
Кметът на Хасково не се отказва: Оставам кмет и член на ГЕРБ, наскърбен съм като баща от Делян Добрев
Автор: ПИК
30.09.2017
11
4122

Добри Беливанов заяви, че остава кмет на Хасково и член на ГЕРБ. Това обяви той пред журналисти по време натрадиционния национален събор поклонение край Маджарово. Беливанов не пожела да отговаря на въпроси относно скандала от последните дни, но обеща да даде информация около ситуацията следващата седмица.

През седмицата партията на Бойко Борисов свали доверието си от кмета Добри Беливанов. В областния град настъпи управленска криза. Оставки подадоха двамата заместник-кметове и ключови служители на общината.

Според Добри Беливанов "няма управленска криза". "Нека да погледна, като се прибера, какви са мотивите и тогава. Днес е събота", каза градоначалникът.

Добри Беливанов каза, че няма политически натиск върху него, но не отговори дали в община Хасково има шуробаджанащина, каквито критики отправиха от БСП. Той отказа да отговори и на въпроси дали е бил в Монако и кой е платил за екскурзията.

Малко покъсно скандалният градоначалник реши да излезе с отворено писмо, в което отхвърли всички обвинения за нагласени конкурси и нередности в работата на общината и на свой ред нападна депутата от управляващата партия Делян Добрев, за когото се появиха информации, че е „трудоустроил” свои близки в местната власт.

„През 2003 г. Делян Добрев беше назначен в областната управа на Хасково, на която бях Главен секретар. Той бе младеж, завършил в САЩ и се справяше добре. В момента съм наскърбен от поведението му. Наскърбен съм като баща, а не като политик. Отдавам поведението му на емоцията, начина му на мислене и амбициите му за упражняване на влияние”, пише Беливанов.

По-надолу в писмото той конкретизира за какви амбиции става въпрос – атаката започнала след отмяната на „опорочените конкурси” за за директори на дирекциите "Администрация и правно-нормативно обслужване", "Финансово-счетоводни дейности и бюджет" и "Икономика и стопански дейности, управление на общинската собственост" в общината.

„Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите, показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково и аз само да бъда фигурант – фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения”, смята кметът.

Той подчертава, че не се дистанцира от ГЕРБ, а само от бившия енергиен министър, който създал „нелепо напрежение” в общината.

В писмото си Беливанов отговаря на критиките, че е бил на почивка със свързан с БСП бизнесмен („Споменатия от г-н Добрев Иван Стаматов не зная да е от БСП, познавам го от много години. Лично аз не участвам в процеса по възлагане на обществени поръчки, за това съм упълномощил зам.-кмета Консулов”), че са били със скъп джип (всъщност пътуването било с автобус, шофиран от зет му), че имал млада любовница и др.

„Разчитам на подкрепа от страна на централната власт и на мъдростта на министър-председателя Бойко Борисов”, пише в края на мандата си Добри Беливанов, който има „силата и волята” да довърши мандата си.

Ето и цялото писмо без редакторска намеса: 

ОТВОРЕНО ПИСМО

от

ДОБРИ БЕЛИВАНОВ - Кмет на Община Хасково

Кадруване, интереси и симпатии стоят зад създалото се напрежение в град Хасково. Назначението на ръководни административни кадри в общината трябва да става след проведени законни, прозрачни конкурси съгласно Закона за държавния служител. Това не е лична моя прищявка или субективна преценка, а действие за съблюдаването на Закона.

Аз съм кмет на гражданите на Хасково и желая да управлявам с екип, чието назначение не е в нарушение на Закона. Прозрачността в управлението и ясните критерии за назначенията в Общината са едни от целите на едно демократично и честно управление. Чисто партийните, семейни и приятелски назначения не са подходящи за постигане на тези цели, така че не е допустимо установяването на монопол в ръководството на общината. Няма да коментирам препоръчаните от г-н Делян Добрев назначения нито в община Хасково, нито в енергетиката, за които излезе информация в медиите. Ако Хасково е малък район и в управлението трябва да има приоритетно негови близки, то и секторът енергетика ли е малък?

Възложих провеждането на кадровата политика на заместник кметовете и на съответните комисии и сега съжалявам за това. Научавам, че напускащите заместник-кметове ще се върнат на по-скъпо платените си предишни длъжности, съжалявам само, че не са усетили моето уважение и респект към жертвата им за Хасково. Надявам се на тяхно място да дойдат също достойни хора и добри професионалисти.

След като отмених опорочените конкурси на 21.09, на 22.09 излезе статия, че ГЕРБ ми искат оставката, а след това и местната структура на ГЕРБ излезе с осъдителна декларация, на която аз вече отговорих. Управлението в Хасково е успешно и смело заставам зад тези си думи. Постигнати са много успехи и всички те са плод на екипна работа. Разчитам, че всички поръчки са възложени законосъобразно. Горд съм, че сме сред първенците в санирането. Неприятно е, че заради един изкуствено създаден конфликт относно конкурсите за назначения, обществото ще гледа с недоверие на цялостната дейност в общината. Дадохме повод на опозицията да ни атакува.

Избран съм с подкрепата на ГЕРБ, изпълнявам политиките на партията, самият аз съм от ГЕРБ, член на Общинското ръководство на ГЕРБ и като кмет на всички граждани трябва да съблюдавам Закона, в това число и относно назначенията в Община Хасково. Смятам също, че именно заради подкрепата на партия ГЕРБ трябва да пазим доброто име и да пресичаме практики, които уронват престижа и доверието в политическата ни сила.

Управлението на ГЕРБ има силно изразена визия и цели и функционира в отличен синхрон и скаченост с всички местни административни единици. В тази връзка, аз с моето управление продължавам да стоя твърдо зад политиките и принципите на ГЕРБ. Ще работим за оптимизирането на процеси и проекти, забавянето на които отбеляза г-н Цветанов, до колкото тези процеси са зависими от технологични и законови срокове.

Отдавна съм във властта и уважавам всички партии, включително и БСП в качеството й на градивна опозиция. Не съществува цена, която може да купи убежденията ми. А и от БСП никога не са се опитвали да сторят това, защото добре ме познават. Споменатият от г-н Добрев, г-н Иван Стаматов не зная да е от БСП, познавам го от много години. Лично аз не участвам в процеса по възлагане на обществени поръчки, за това съм упълномощил зам.-кмета Консулов.

През 2003г. Делян Добрев беше назначен в областната управа на Хасково, на която бях Главен секретар. Той бе младеж, завършил в САЩ и се справяше добре. В момента съм наскърбен от поведението му. Наскърбен съм като баща, а не като политик. Отдавам поведението му на емоцията, начина му на мислене и амбициите му за упражняване на влияние.

Обвинен бях, че имам любовница на 35 години. Аз съм на 71г., а спряганата любовница беше финансов контрольор - уволних я, за да им угодя и да покажа, че грешат. Сега съжалявам, че заради клевети уволних един добър служител. Друга любовница се оказа дама, с която през 2016г. съм бил на море. Любовницата беше всъщност дъщеря ми...

Връщам се от пътуване, на което бях заедно със зет ми, който шофира автобуса. Ако не бях на автобусна екскурзия, може би щях да успея да се върна още в понеделник. Бил съм абдикирал в петък, 28.09.9! Всъщност, имаше непредвидена ситуация и престоят ни се удължи с един ден - трябваше да пристигнем в четвъртък, екскурзията беше седемдневна. Изтече видео материал, че се снимам като забележителност до автомобил с марка Бентли. Вижда се, че ме снима именно зет ми - съпругът на дъщеря ми. Вижда се също и, че ни наблюдават и снимат от черна луксозна лимузина... Това поражда въпроса кой е изпратил снимащите и с каква цел. И не е ли всъщност това една добре режисирана ситуация

Аз не се дистанцирам от ГЕРБ, а от г-н Делян Добрев, който създаде нелепо напрежение в Община Хасково. Един човек да каже, че той е издействал от централното управление едно или друго нещо, е обидно за екипа ни, най-малкото, че ГЕРБ има още двама депутата от Хасково. Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково, а аз само да бъда фигурант - фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения. Това е обидно.

Последните медийни изяви показват, че с опитите за омаскаряването ми се дискредитира управлението на ГЕРБ. Разбира се, че има наболели проблеми в града, решения се търсят, процесите са започнати, добри неща се случват. Разчитам на подкрепа от страна на централната власт и на мъдростта на министър-председателя Борисов. Имам силата и волята да довърша мандата си в името на доброто за Хасково и съгражданите ми. Целя ефективност, прозрачност и законосъобразност - принципи, които съм следвал през целия си живот и които не бих нарушил.

Дали действия на насаждане на антагонизъм ще спомогне за утвърждаване принципите и авторитета на ГЕРБ? Дали всичко това е в полза на гражданите, които са ни гласували доверие? Нека разумът да надделее, за да се фокусираме върху разрешаване на важните и наболели проблеми в Хасково и страната ни.

С УВАЖЕНИЕ,

ДОБРИ БЕЛИВАНОВ

Кмет на Община-Хасково

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(11)
1
Това ясно показва колко гнусни, долни, гадни, безочливи и алчни са ГЕЙ-бe-paс-mиme.
2
Яжте се един-други, вашата мама ГЕРБ-ерастка, ненаядена!!!
3
Кой е чист политик в ГЕРБ. Няма такива. Даже оня - най-чистия А.Тодоров и той стана част от шайката, както сам я нарича
4
Всичката тая измет заслужава да не излезе от затвора.Там им е мястото на тия крадливи изроди.Крадат милиони като за последна, а цацарката все не е сезиран.Абе и той е боклук и е за затвора като тях.
5
СИГЕ КО ПРАЙМ? Вместо Бентли, скършен автобук. Вместо любовница-дъщеря.
6
Това малкото рекетьорче на Б.Б. се не наяде. Но явно краля слънце иска още и още. Това масонче надмина и предишния хасковски сив кардинал Хр. Бисеров, но друго си е да си ковчежник на мутренската мафия, друго е да си такъв на турската. Господ да пази България от тези дяволски изчадия.
7
А бе тоя специалист по всичко Добрев нали е следствен. До къде стигна работата ?
8
Чудя се как не им омръзна на БСП ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С КЛЮКИ И СКАНДАЛИ,затова ли великата журналистка Йончева беше вкарана в Народното събрание.Омръзна ми да гледам и слушам новини от информационната агенция "ЕДНА ЖЕНА КАЗА" И ДА СЛУШАМ ЖУРНАЛИСТИ ОТ РОДА НА ЙОНЧЕВА.Крайно време е БСП да се заемат с работа ,а не с клюки и скандали,защо омръзнаха на народа с новините от агенция "ЕЖК".
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
ЗА ВАС ВСЕКИ ЧОВЕК С МНЕНИЕ Е ТРОЛ!!!!ДА , АМА НЕ!!!!УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ Е ОТДАВНА ДИСКРЕДИТИРАНО И ЕДВА ЛИ ТОЗИ КМЕТ ГО ДИСКРЕДИТИРА ПОВЕЧЕ!!!!АКО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ В ПЛОВДИВ Е ПО РАЗЛИЧНО , ЛЬЖЕТЕ СЕ !!!!!ТАКОВА Е УПРАВЛЕНИЕТО НА ГРОБ !!!!БОКО ГЛЕДА ОТИВАЩИТЕ НА ПОЧИВКА , НО НЕ ВИЖДА , ЧЕ УМРЕЛИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ВОЕННО ВРЕМЕ !!!!!МОЖЕ БИ ТОВА Е ЦЕЛ ОТ ПЛАН!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Жена се връща ядосана вкъщи, носейки голям куфар. Още от вратата подхваща мъжа си:
- Край, омръзна ми! Напускам те! Ето, и куфар си взех да си събера багажа - отивам си обратно при мама!
- Късно е, тя преди малко дойде тук. Напуснала баща ти...

няма нови новини
Днес: 189
hot
най-четени новини в момента
сега
2656
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! На магистрала "Тракия" е страшно! Кола се заби в ТИР, жена е в болница! На 100 метра от мястото има втора катастрофа (ВИДЕО/СНИМКИ)
x
Редовната консумация на месо помага за свалянето на килограми
x