Вход
София
Времето в София -3 o C

КОВАРНА БИТКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ В БРЮКСЕЛ. Активират бутона "Тимерманс"

КОВАРНА БИТКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ В БРЮКСЕЛ. Активират бутона "Тимерманс"

на 20.08.2019
544520
59
КОВАРНА БИТКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ В БРЮКСЕЛ. Активират бутона "Тимерманс"
20.08.2019
59
544520

Последните две седмици не бяха добри за българската правосъдна система. Интригата на Лозан Панов с оставката на Методи Лалов и изненадващото назначение на Пламен Георгиев за консул във Валенсия ще оставят за дълго време отпечатък и ще се използват за пореден път от Брюксел за торпилиране на амбициите ни за Шенген и Еврозоната.

Методи Лалов публично подаде оставка, а дни след това активисти и политици от „Демократична България“ обявиха, че той е най-вероятният водач на тяхната листа. По член 195 от Закона за съдебната власт съдиите не могат да членуват в политически партии или коалиции, да са в организации с политически цели, да извършват политическа дейност, както и да членуват в организации или да извършват дейности, които да засягат независимостта му.

На пръв поглед оставката на Лалов би трябвало да го освободи от това ограничение и той да се впусне стремглаво в политическото поприще през соросоидната партия. По закон обаче нещата стоят различно. Подадената във фейсбук оставка на Лалов няма никакво правно действие. Дори входирана във ВСС, тя все още остава едно пожелание. За да бъде освободен Лалов като съдия, съдийската колегия на ВСС трябва да приеме формално решение.

Опит да бъде направено това направи Лозан Панов, насрочвайки извънредно събиране на 15 август. Панов избира датата с ясното съзнание, че повечето членове на ВСС са в почивка и дори най-близките до него (Дишева и Керелска) няма как да присъстват. И съдия Пашкунова, която също често гласува в тандем с Лозан Панов, е в отпуск.

Пред „Правен свят“ съдия Вероника Имова посочва, че от членовете на ВСС единствено тя и Красимир Шекерджиев не са били в предварително известен платен годишен отпуск. В пространно свое интервю пред същото издание Имова допълва, че оставката на Лалов не го освобождава от съдебната система автоматично, а ВСС ще я разгледа, когато той е изпълнил докрай всички поети служебни задължения - в този случай най-малкото завършването на 111 започнати дела.

Лалов, Панов и „Демократична България“ със сигурност са наясно с това и все пак първо номинират Лалов за политически пост, а после опитват да го освободят неправомерно, създавайки скандал в съдебната система

В медии, близки до олигарха и кукловод на „Демократична България“ Прокопиев, вече започна да се тиражира тезата, че „лошият“ ВСС саботира политическите амбиции на „добрия“ Лалов, като така политиканстващият съдия уж излиза мъченик и враг на мафията. От „Правен свят“ бяха предвидили тези маневри, но анализът на ПИК показва далеч по-дълбок замисъл в тези машинации - умишлен провал на опитите да се вдигне мониторинга върху българското правосъдие от Брюксел.

Както първи в ПИК разкрихме, заместник-председателят на Европейската Комисия Франс Тимерманс е дълбоко разочарован от гафа на българския протокол при среднощната му среща с премиера Борисов. И без това негативно настроения към България Тимерманс е приел за личен провал среднощния фейсбук стрийм, разкрил откровения пазарлък, който премиерите водят за топ позициите в новата Европейска Комисия.

Тимерманс почти със сигурност ще остане зам-председател и на новата ЕК с ресор правосъдие и при първата му вдигната топка ще си „върне“ на България, бетонирайки мониторинга върху правосъдието ни за още поне една година.

От своя страна „лошите“ ченгета Холандия и Финландия ще ползват мониторинга за повод да отрежат България за членство в Шенген и Еврозоната. Очакваме вода в тази мелница да налеят и шведите, които претърпяха публично унижение покрай неуспешните си опити да пласират „Грипен“.

Соросоидите на Иво Прокопиев са в течение на тези процеси и ще се опитат до края на септември да използват всеки възможен повод да наклеветят правосъдната ни система пред Тимерманс и брюкселските власти и след това да посочат с пръст Бойко Борисов за единствен виновен. Умишлено създаденият цирк с оставката на Лалов пък е активно мероприятие по учебник в тази посока - каква независима съдебна система в България, ако бивш председател на съд и действащ съдия се кандидатира за водач на листа общински съветници без да е освободен от съда?

За съжаление правителството допълнително улесни схемите на марионетките на Прокопиев покрай нескопосаното и прибързано назначаване на Пламен Георгиев за консул във Валенсия.

Както ПИК разкри, българските власти предприемат този ход, за да изведат Георгиев зад граница, след като са постъпили заплахи за живота му от редица олигарси, срещу които водената от Георгиев КПКОНПИ заведе дела за милиарди левове.

Като редови прокурор Георгиев няма право на извънредна протекция и това е склонило външния министър и премиерът да изберат консулството в Испания.

Бидейки брилянтен юрист, Пламен Георгиев със сигурност ще допринесе компетентно за защитата на правата и интересите на българите в Испания. Все пак, по наше мнение, Пламен Георгиев трябваше да остане поне няколко месеца в специализираната прокуратура и след това да премине към някое от деполитизираните и специализирани наши външноикономически представителства в Азия, откъдето България очаква нови конкурси за многомилиардни инвестиции в автомобилостроенето. За съжаление правителството на Борисов отново тежко подценява ресор икономика и не изпраща там най-действените и компетентни хора в държавата, сред които безспорно е и Пламен Георгиев.

Тези аргументи обаче, трудно ще „минат“ пред раздразнения Тимерманс и следващия еврокомисар по правосъдие, които ще видят в горния ход чисто и просто пълно срастване между изпълнителната и съдебната власт в България. Наши източници от средите на „Демократична България“ ни разкриха, че всички соросоидни НПО-та вече са използвали казуса и са наклеветили България пред Брюксел, желаейки изрично мониторингът да остане.

Със сигурност в този хор ще се включи и Радан Кънев, забивайки пореден нож в гърба на Борисов, който две години и половина наивно му беше харизал половината власт в държавата.

Има три ефекта от всичко изброено:

Първо. Иван Гешев се затвърждава като проевропейския кандидат за главен прокурор на България. Гешев умно не влиза в боричканията със соросоидното лоби в съдебната власт и се концентрира само и единствено върху резултатите на спецпрокуратурата  - именно това, което Брюксел очаква. И което вбесява и плаши до смърт олигарсите и техните кукли на конци.

Второ. Правосъдният министър Данаил Кирилов вероятно ще трябва да изпълни заканите си и да подаде оставка, защото изгледите мониторингът върху правосъдието ни да отпадне се стопяват. Разбира се, тази оставка може и да не бъде приета от премиера.

Трето. Българското правителство трябва да предприеме проактивни действия за засилване на кандидатурите ни за Шенген и Еврозоната, защото поредното активно мероприятие на Лозан Панов и „Демократична България“ за очерняне на правосъдната ни система със сигурност ще бъде използвано от антибългарските лобита в Брюксел. Досегашната тактика на българската дипломация, излязла от вица за лисицата и коча, вече доказано не работи и няма да проработи.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(59)
1
Видяхте ли, бе ! Пише, че Пацо Терасата е брилянтен юрист !... И Барнирабъла е брилянтен, и Мамата... Толкова диаманти и в Южна Африка няма.
2
Тиквата нали му лапа шпека на тоя дърт гей.Ще дойде в Банкя да го одупи и всичко ще ток и жица.
3
Никакви преговори не водиха Тимерманс и Борисов, първият мълчеше ошашавен от бръщолевенията и позьорството на втория. После първият сряза напълно заслужено втория и срещата скоропостижно приключи. А междувременно всеки нормален българин умря от срам.
4
.......ТРЕТУРАЗРЯДЕН ТЕАТАР......НА БУPИСОВ ОТ ФГ3О ФOСTАТА.......ГAНЮ ГAЛИ МAДEТE СИ И СИ ЛЪCКА АМстердАМ.........ТРЕТУРАЗРЯДЕН ТЕАТАР......НА БУPИСОВ ОТ ФГ3О ФOСTАТА.......ГAНЮ ГAЛИ МAДEТE СИ И СИ ЛЪCКА АМстердАМ......
5
Първо: Пише се КОНСУЛ, а не КОНСУЛТ. Второ: как една поръчкова и силно политизирана журналистка, като Данка ще дава оценка, че Пацо терасата е БРИЛЯНТЕН юрист? По добре да проведе журналистическо разследване дали доходите на Пацо отговарят на високия стандарт, който води и стойността на големият му апартамент.
6
...Гей-ска му работа! Тези са по-гнусно и от Позитано !
7
Мафията "Демократична България" на Прокопито трябва да бъде смазана от ГЕРБ.
8
Не прехвърляйте простатиире и найвността на Tukвата върху Тимерманс и Брюксел - никой не ни е виновен, че 10 години търпим това Банkянско недоразумение да ни излага по Европа и Света!!!
9
Ами така ще е заради наш Бойко, който къде ли не се изложи, па изложи и целокупния български народ
10
ама това не е така, едва ли не има някакъв заговор в Брюксел срещу България. Шведите ще ги видим, с тях имаме добри отношения. Там Радев провали нещата, защото пое ангажименти, които България не може да изпълни. Така че падането на Мониторинга зависи само и единствено от Кирилов и не неговата оставка, а неговата упорита работа ще доведат до успех!
11
Тимерманс е байряка на жълтопаветните двуцевки от дай българия и упорито работи за нов метеж срещу законната власт и установяване на свирепа хомосексуална диктатура на третополовите бойкикиевци,лаловци,лизанпановци,прокопиевци и останалите малцинствени пасивни геюве над огромното мнозинство от свободни български родолюбци!
12
Тимерманс е байряка на жълтопаветните двуцевки от дай българия и упорито работи за нов метеж срещу законната власт и установяване на свирепа хомосексуална диктатура на третополовите бойкикиевци,лаловци,лизанпановци,прокопиевци и останалите малцинствени пасивни геюве над огромното мнозинство от свободни български родолюбци!
13
Бай И'бане пак седна във заетия стол,май ти харесва А дрът пръч....????
14
Пик и Данка са срам за журналистиката!Ама в страната на тиквата е така!
15
Как пък за всичко в тази държава са виновни Демократична България, които дори в парламента не са, а Герб, с всичките им министри и институции, никога за нищо не са виновни??
16
синьо-червена мъгла.След 2009 год. имаме червено-лилява мъгла,посткомунистическа.Има две вероятности - или Бойко спи и не знае какво става и какво прави или е толкова зависим,че не може да предприеме нищо.БЪЛГАРИЯ Е МАФИЯ с наистина обработени в централите нагласи ,уж с европейски ценности.
17
Много мръсни копеленца са тези от дай българия, готови са на всякакви мръсни игрички само и само да провалят всичко в страната. Е няма ли да се намери кой да им извади зъбките на тези мръсни гадове. Просто трябва да им се спрат парите
18
Може да не са в Парламента, но подноси до ЕК сигурно оглавяват всякакви класации ! За да се освободи от такива троянски коне/ кобили/, Борисов сложи петия по рейтинг кандидат за Президент,само и само да предизвика предсрочни избори!
19
Данкеееее, ако ще и на плакати да напишеш "анаЛиза" си, няма никаква завера срещу България или лично от Тимерманс. Корупцията, което ни натресе Бижеството от Б, калинките които нацвъка навсякъде които са само верни и крадливи, не образовани и опитни, особено в Съдебната система са причината не Шенген, а каквото и да е да се въведе у нас от ЕС! Държавата е така, проядена от престъпни схеми и далавери, с граници през които се минава кой както си иска, как да те приемат в Шенген! В Брюксел всичко се знае и това, че са оставили Башицата да се прави на владетел има само една причина, Послушко е той, крадлив, лъжлив, безумно богат и страхлив, но послушен! А България е в тотална криза, политико-икономическа и морална. Колкото и да се прави на успешен у нас Бащицата, колкото и надува балона, държавата е в колапс!
20
Данкеееее, ако ще и на плакати да напишеш "анаЛиза" си, няма никаква завера срещу България или лично от Тимерманс. Корупцията, което ни натресе Бижеството от Б, калинките които нацвъка навсякъде които са само верни и крадливи, не образовани и опитни, особено в Съдебната система са причината не Шенген, а каквото и да е да се въведе у нас от ЕС! Държавата е така, проядена от престъпни схеми и далавери, с граници през които се минава кой както си иска, как да те приемат в Шенген! В Брюксел всичко се знае и това, че са оставили Башицата да се прави на владетел има само една причина, Послушко е той, крадлив, лъжлив, безумно богат и страхлив, но послушен! А България е в тотална криза, политико-икономическа и морална. Колкото и да се прави на успешен у нас Бащицата, колкото и надува балона, държавата е в колапс!
21
Дано ЕС не се срине, както сринахме СССР и соц. блока. Брекзит вече е факт.
22
Тимерманс е от ПЕС (комунист) , а Вие червените тролчета КОМУНИСТИТЕ в ЕС ли защитавате или КОМУНИСТИТЕ на Гнома и ПИНОКИОТО с дългия нос????
23
отлич и селски интри по кремълски учебник
24
Ся пак са осрахме аз се опитах да си направя с Тимерманс Брюксел ден и нощ то стана греда никакво шоу. Абе само тук в сайта кенеф щото си плащам ме изкарват дипломат, а в България всички знаят че съм дебил. В Европа съм за посмешище ама така е лумпените като ПАТРИОТА ма обичат. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ
25
пак е забъркала някакъв тюрлю гювеч,от който прозират напъните на болен мозък.Какво иска да ни каже-че онези в Брюксел са много лоши и ни правят "сечено",докато у нас всичко е наред.Брилянтно,дето се вика.Ако една държава не може да си опази прокурор,ами го праща консул в чужбина-за какво говорим? Такива "анализи" дори в ПИК не трябва да се публикуват.
26
Тая Данка да не е била партизанска.
27
отлични селски интригиПо кремълски учебник
28
Данка галеното на Йорданка ли е?!
29
Доле Герп! Доле Боко! Доле Гешо! Доле Пацо! Доле Ръбъла!
30
Кой те ашладисва ма Данке, че тъй си осведомена?
31
Цялата ,, шайка,, ГЕРБ,начело с проваления си вожд,всички ,, калинки,, на сладки синекурни длъжности,Рудолфи,ръбъли и тема подобни знайни и незнайни последователи на десетгодишния ни пагубен Ренесанс да си дадат размерите за ,,раирания костюм,, сами,за да не им ги вземе някой друг,че ще бъде доста груб!
32
Данке , защо не даде матриала да го прегледа леля Ива Николова и тогава да го публикувате ?
33
Ивето е заета да лапа шпека на човека
34
Ивето е заета да лапа шпека на човека
35
Данка Партизанка и Иванка Мастурбанка - браво вие сте откриватели на новият тип балканска журналистика - мутралистика !
36
хехе...как се удържате да не повърнете докато четете това?
37
Хибридната война на Радев, Нинова и останалите соросоидчета е равносилна на измяна на Родината!Щом писукате,значи Гешев е човека!Гешев ще Ви разкаже играта!Гешев ще напълни затворите с престъпници!Браво на Гешев!Радев не разбра ли,че неговата свърши и е пътник,след местните избори,ако междувременно не му се случи заболяване от шведска треска!Йончева дори Сашко Диков излъга,че нямала офшорка!Внимавайте другари,какво си пожелавате!Изгори за да светиш!
38
Мисля си, че това съчинение на НЕЗАДОВОЛЕНАТА ДОНКА е измислено днес сутринта в тоалетната на ПИШ. Тъка е пишат глупости, като няма кой да ги ебе.
39
ВСИЧКИТЕ ЛОШИ, САМО БАЦЕ УБАВЕЦ....НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВАТ НЕЩАТА.
40
Мутро, мутро, мутро Сикаджийска! Много си прост бе, нещастнико! По-прост си и от онбашията ви, онзи Сикаджийски престъпник от подземния свят, който стана главен секретар на МВР-то, след като от СИК и ВИС платиха милиони на мадридския комарджия и след "застъпничеството" на Бригадир Аспорахухов и някои видни червени олигарси! КОЙ кого ще смаже, мутро Сикаджийска, ще се види през октомври, ама отсега да си сигурен, че смазаният ще е неграмотният простак Боко тиквата, който съсипа и унищожи България! Всеки един ден с това престъпно правителство е пирон в ковчега на злощастната ни държавица и затова наистина герберастките българоубийци трябва да бъдат смазани! Задължително!
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
Данке, статията ти е една лековата простотия, пълна със зле измислени и напълно необосновани тези. Някои от тях са посочени по-горе, като тази за брилянтния юрист, който отгоре на всичко ако бил изпратен в Азия щял да подпомогне инвестициите в българското автомобилостроене.
44
Все някой ни пречи . Сега Тимерманс, Лозан Панов, Прокопиев и т. н. са виновни за всичко.Доскоро беше Орешарски...А ние си седим в блатото, пазим си последното място и мърморим.
45
Цветко Ристьов (Tsvetko Hristov) до кое отделение е ходил на училище? ПИК както може да цензурира за казани истини, така да започне и за НЕГРАМОТНОСТ. То да е само Ристьов, с медец да го храниш. Половината "гении", които пишат в сайта, са далеч от понятието ОБРАЗОВАН човек. И седнали да дават оценки на хора, доказали се в различни области. Но така е в България от Алеково време - почти всеки некадърник иска да е "начельник"...
46
Сърби ли е нецензурната дума.
47
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
48
На прост премиер макар и от Банкя, Брюксел и Тимерманс му пречат Данке!
49
Пик , " по ваше мнение и т.н ." , защитавате някаква теза по "вашенски" и кои сте вие , "насаждайки" разсъжденията си и отново маниполирайки умело хората ? Вероятно "трибуната" , която имате !
50
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
51
При такова положние, дето орезилихте целия народ и ни изложихте на хакерска радиация от некадърност и по- скоро от зла умисъл срещу обикновените хора- какво да очакваме. Вие, некадърниците го направихте. И ПИКапите се правят на безпаметни за това какво направиха с хората.
52
НАВРЕМЕТО НА ЛАЛОВ БАЩА МУ БЕШЕ СЪДИЯ УНИЩОЖИМЕ БЯХ САМО НА 19 ГОДИНИ . СЛЕД ВРЕМЕ БЕШЕ НИЗВЕРГНАТ ЗА КОРУПЦИЯ . ВЕЧЕ СЪМ СТАРЕЦ БЕЛОБРАД УНИЩОЖЕН ОТ КОМУНИЗМА КОЙТО НЕ СИ Е ОТИШЪЛ ДО ДЕН ДНЕШЕН . ВСИЧКО Е В РЪЦЕТЕ НА БОЛШЕВИКИТЕ . И ТИКВАТА Е ОТ ТЯХНОТО КОТИЛО . НИКОГА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО ИСТИНСКА ПРО ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ АНТИ КОМУНИСТИЧЕСКА ЗАТОВА ДО ДЕН ДНЕШЕН НЯМА ЛУСТРАЦИЯ. ВНУЦИТЕ И ДЕЦАТА НА ЦЪРВУЛИТЕ СА НА ВЛАСТ.
53
Прочетете всички писаници по-горе и си дайте оценка като народ! Няма да го направите защото нивото на логиката Ви е под африканското. Съсипвайте всичко до което се докоснете и до 10 години в Бг ще останат само злобните старци, доказали себе си в нищетата в която натикаха един древен и славен народ! Моето предложение е - забрана за гласуване и изяви на безумци над 70 годишна възраст!
54
СКАНДАЛИ ВИХРЯТ СЕ ВЪВ ПАРЛАМЕНТА И ВСЕКИ СИ РАЗВЯВА ДОКУМЕНТА.
55
БОЙКОУСПОКОЯВАЩИ ЗА НАС СА БЕЗ ПАРИ. И ВИЖДАМ ВЕЧЕ АЗ БОЖЕСТВЕНА ГЛАВА (ДА КАЖА ТУК ПОХВАЛНИТЕ СЛОВА). ТРИ ПАПИ ПО ГЛАВАТА ГО ГАЛИЛИ И БОГОВЕТЕ НИМБА МУ БЛАГОСЛОВИЛИ.
56
Вие не разбрахте ли , че тази система е изчерпана и оттук нататък ви остава да си гоните опашките !!!!Правосъдната система , не може да се реформира от тези хора , защото тя ще засегне самите тях!!!!
57
Боко дава на пик от суджука, заедно с народна пара да пишат глупости.... Бау бау нищожествааа
58
Аз съм си го избрах - ще каже ли пак така тик- вения герой и доволно ще потрие ръце !?
59
PiK се превърнаха в достойни целувачи на тик-ве-ни задница и предници. Достигат върхове в това си качество. Браво ! Превърнали са се в Тиквените.......
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 5008
архив

Снощи шефът си постнал на стената във Фейса: - С температура 39'6 съм, не знам дали ще оцелея! За 3 минути - 147 лайка и един коментар: - Тръпнем в очакване...

няма нови новини
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
сега
1774
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Представител на потърпевшите от ЧСИ емва и рекетьорите от колекторските фирми. Евродепутати идват на крака у нас заради терора (ОБНОВЕНА)
x
ДАМИ, ОПИТАЙТЕ ТОВА: Смесен оргазъм - удоволствие две в едно
x