КОВЧЕЖНИКЪТ НА КОРНИ: "Черният касиер" на Нинова осъден за присвояване на общински пари

Политика

КОВЧЕЖНИКЪТ НА КОРНИ: "Черният касиер" на Нинова осъден за присвояване на общински пари

95894
на 19.10.2018
КОВЧЕЖНИКЪТ НА КОРНИ: Черният касиер на Нинова осъден за присвояване на общински пари
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

„Черният касиер“ на лидера на БСП Корнелия Нинова, който наскоро стана финансов директор на партията, е бил осъждан за присвояване на общински пари. Като зам.-кмет на малкото родопско градче Неделино, Александър Нейчев е присвоил 2 518 лв. от касата на общината, показва бърза справка в съдебно-правните регистри.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

През лятото на 2012 г. съдът в Златоград е постановил Нейчев да върне 2518 лв. В качеството си на зам.-кмет през 2011 г., с разходен касов ордер от касата, той е получил сумата 3000 от лв. В графа „за…“е отразено като основание – „аванс-заплата“. Тъй като касовият ордер не бил осчетоводен, се наложило то да се извърши на 30 декември 2011 г. и заведен в касовата книга на Общината. Предвид това, че сумата е осчетоводена и неотчетена, се наложило да изпратят писмена покана на ответника да я възстанови в касата на Общината. Същият отчел сума в размер на 481,03 лв. и останала неиздължена сума в размер на 2518 лв., съобщава "Миг.нюз".

Преди няколко седмици Александър Нейчев бе назначен за финансов директор на БСП. Първата му задача на новия пост бе да уволни портиерите на „Позитано“ 20.

Преди новото си назначение, Нейчев бе известен в определени политически и бизнес среди като довереното лице на Корнелия Нинова, което й носи „сухото“ за изпълнение на определени поръчки. Именно Нейчев е човекът, който транспортирал в София и от провинцията рушветите за прокарване или лобиране за определени закони в Народното събрание. В настоящия парламент, парламентарната група на социалистите е от 79 депутати. Соцлидерката осребрява представителството на БСП и е практика при гласуването на ключови лобистки законопроекти или услужливо да отсъстват от пленарната зала.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО) Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК