Кога идва големият студ и ще натрупа 3-5 см сняг

Прогноза за времето

Кога идва големият студ и ще натрупа 3-5 см сняг

75157
на 24.11.2022
Кога идва големият студ и ще натрупа 3-5 см сняг
Автор:   ПИК

Предупреждение за по-силен вятър е в сила за 14 области в страната.

препоръчано

"Вятърът ще бъде слаб, до умерен - до 30 км/ч. Има области в Северозападна България, между Видин и Враца и в централните части на Стара планина, по линията Стара Загора - Сливен, където ще има пориви с до 70 км/ч", каза синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

Слаби валежи има между Видин и Враца, и в София. Започва и захлаждане с първия пренос на по-студен въздух.

"В събота и неделя в най-топлите места градусите ще бъдат 8-11. В планините над 2 000 - до минус 3. В събота вечерта се очакват отново дъждовни облаци, в неделя следобед, главно в западните и южни райони, ще започнат валежи. В Западна България отново от дъжд и сняг, но няма да се създава снежна покривка", уточни Янков.

Пред Bulgaria ON AIR той съобщи и кога ще дойде истинската зима - със студ и сняг.

"На няколко вълни ще започне захлаждането и понижението на температурите, зимата ще даде заявка за настъпването си в началото на декември. Около 3-4 декември ще се понижат чувствително температурите, в северните и източните части на страната ще превалява слаб сняг. Трайна снежна покривка, около 3-5 см, може да се очаква при второто захлаждане - около 6-7 декември. За студентския празник и в София може да има сняг", каза Янков.

Прогнозата е, че и тази снежна покривка няма да е много трайна, но студентите, които празнуват в планините, ще се радват на бяла зима. Синоптикът предупреди, че пътищата ще бъдат хлъзгави.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК